Fisksoppa med Lax och Pilgrimsmusslor
När man är frusen är det så himla gott med en värmande soppa, så i söndags gjorde jag fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor. Så himla gott!
För ett tag sedan köpte jag frysta pilgrimsmusslor, tänkte att det kunde vara bra att ha i frysen och i söndags var det helt perfekt att jag hade de i frysen. Efter att ha startat söndagen med löpträning med löpcoach genom jobbet, långa intervaller. Snacka om helt slut när jag väl kom hem. Vet inte vad som har hänt under vintern men jag är otroligt tung i kroppen och sirap i mina ben.
Får se ifall det blir bättre med tiden och framför allt när värmen kommer. Är lite orolig för GöteborgsVarvet, så jag hoppas på att det är en formsvacka helt enkelt. Men måste säga att det är otroligt kul att springa i grupp, man sporrar varandra och det är riktigt roligt. Tips ifall du själv är nyfiken på det.
Nu tillbaka till min fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor. Såå himla god blev den och otroligt värmande 🙂
Nu är allt lite på höften, så smaka av eftersom ifall du behöver krydda mer.
Vill man så kan man även servera en Kesomacka till soppan. Recept hittar du här.
Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor
Ingredienser
- 4 st Portionsbitar lax
- 5 st Pilgrimsmusslor
- 1 st Morot
- 1 st Broccoli
- 10 cm Purjolök
- 3 dl Grädde
- 1 dl Mjölk 3%
- salt, vitpeppar, dill
- 3 msk Fiskfond
Instruktioner
- Skär laxen i mindre bitar
- Dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar, 50/50 så att säga
- Dela moroten i mindre slantar och dela till 50/50
- Dela broccolin i mindre bitar
- Skiva purjolöken tunt
- Smörstek moroten, purjolöken och broccolin lite lätt innan du häller mer mjölken och grädden
- Häll även ner fiskfonden och låt allt koka upp
- Sänk värmen och lägg ner laxen, rör runt försiktigt
- Smaka av med salt, peppar och dill
- Jag lät min soppa stå och sjuda i ca 20 minuter. Har du gjort laxbitarna stora kolla då så att de är genomkokt.
- När det är ca 5 minuter kvar lägger du ner pilgrimsmusslorna och rör runt.
- Klart att servera!