Löpcoach i Skatås, Göteborg

Ibland kör man fast i sitt löpsteg, man lufsar vidare och kanske inte förbättrar några tider eller man får helt plötsligt ont i kroppen istället för att ha en skön känsla efter sin tur.

Genom mitt arbeta har vi tagit in en löpcoach för just att få till bättre teknik när vi väl springer, små justeringar som ger stor effekt. Vi är 18 st kollegor som har anmält sitt intresse, vissa av oss springer rent motions mässigt, vissa har mål att uppnå eller har anmält sig till något lopp nu under sommaren. Bättre friskvårdsbidrag kan man inte få som anställd eller hur!

Första passet vi hade med Sonja Roxner, så gick vi just igenom löpteknik och fick även öva in det genom distanslöpning. Tror vi alla hade träningsvärk efteråt, själv kände jag av det i vader och fötter.

Andra passet så fokuserade vi även då på löpteknik och därefter sprang vi långa intervaller….. snacka om att vara död sen! Vi sprang intervaller på 1000 meter och 500 meter. Första turen på 1000 meter, tycker jag tog aldrig slut…. så här länga intervaller har jag inte kört tidigare. Lite bättre gick det efter en stund men jobbigt värre.

I går körde vi tredje passet, teknik i backe….. hmm själv är jag lite rädd att springa nedför men det gick bra. Kommer garanterat att kännas av i benen idag 🙂  Men nu har jag fått bättre teknik att springa i nedförsbacke, tidigare har jag nämligen bromsat mig själv och det känns i benen….

Kände mig sjukt tung i kroppen, benen var som sirap. Men jag hoppas att det vänder snart så att jag kan få upp spring i benen igen tills Göteborgsvarvet. Men måste säga att det är sjukt roligt att springa i grupp, så roligt att jag nu anmält mig till en löpgrupp för nybörjare. Även om jag inte är nybörjare så kan det vara en bra start eftersom är verkar så himla långsam nu.

Vill du veta mer om Sonja Roxner, så hittar du hennes hemsida här.

Här kommer lite bilder som jag har tagit med min mobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.