Fisksoppa med ajvar

För någon vecka sedan gjorde jag om ett recept sedan tidigare, original receptet innehåller kyckling men jag testade att byta ut kycklingen mot lax istället. Vilket fungerade kanon, supergott! Fisksoppa med ajvar.

Du hittar original receptet här.

Enl original receptet ska man även ha kokosmjölk till men det har jag bytt ut mot grädde. Har även upptäckt att gör man den ena dagen och äter den nästa dag blir det ännu godare 🙂

Fisksoppa med ajvar

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st laxbitar
  • 200 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 340 gram ajvar relish
  • 2 dl grädde
  • salt , peppar
  • 250 gram körsbärstomater
  • 70 gram färsk spenat

Instruktioner

  1. Skär laxen i mindre bitar.
  2. Skiva svampen, finhacka löken och vitlöken.
  3. Vispa ihop ajvar relish, salt och peppar i en kastrull.
  4. Lägg därefter ner lök, vitlök och svampen. Rör runt.
  5. Lägg även ner laxen.
  6. Sänk värmen och låt små puttra
  7. Dela körsbärstomaterna och lägg även ner de i kastrullen samt spenaten.
  8. Rör runt
  9. När du ser att laxen är genomkokt så är det klart att servera.
Till detta serverade jag inget men kan tänka mig att en klick aioli vore perfekt till, så nästa gång ska jag även ha detta till.
Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.