Fiskgratäng med blomkålsmos

Alltså wow vad gott det blev! I tisdags gjorde jag ett gammalt recept som finns här på bloggen, fiskgratäng med blomkålsmos. Jösses vad gott det var även fast jag råkade tina upp rödspätta istället för torsk.

Jag försöker att uppdatera lite gamla recept löpande. Försöker att åtminstone få med ett gammalt recept till min veckomatsedel. På så sätt uppdaterar jag recepten med nya bilder och lättare utskrift funktion.

I morse när jag plockade upp fisken så tittade jag inte riktigt på paketet utan så bara tog upp den. När jag några timmar senare tittade och kände på fisken såg jag att jag hade tinat upp rödspätta istället för torsk. Hmm…

Men det funkade klockrent med rödspätta, jag rullade ihop de i små rullar och lade de i mitten på en ugnsform. Blomkålsmoset klickade jag sedan ut runt om rödspättorna och såsen längst upp.

Nästa gång kommer jag att hälla i lite dill för jag tror det skulle passa bra till även om jag garnerade med några dillkvistar.

Fiskgratäng

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner 4

Ingredienser

 • 400 g Torsk
 • 1 stort Blomkålshuvud
 • 1, 5 msk Grönsaksfond
 • 2 dl Parmesan
 • 2 dl Crème fraiche
 • 1 dl Chilisås
 • 1 msk Tomatpuré
 • 1 msk Oregano
 • 1 st Vitlöksklyfta
 • Salt och peppar
 • lite räkor
 • Dill för dekoration

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 225 grader
 2. Koka blomkålen i mindre bitar med grönsaksfond i ca 10 min

 3. Ånga av och mixa samman till en smet med stavmixer, tillsätt parmesan.

 4. Låt svalna
 5. Torka av torskblocket, lägg i en form, salt och peppar
 6. Spritsa ut blomkålsmoset kring torsken.

 7. Gör sedan såsen, blanda samman crème fraiche, chilisås, tomatpuré, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
 8. Häll sedan såsen över fisken.
 9. In i ugnen i ca 25 minuter.
 10. Servera med några nävar räkor på fiskgratängen och lite dill

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.