Ny rabatt på vår framsida

Jag har fått många frågor på den blomsterrabatt jag har gjort på vår framsida av huset. Så vad passar inte bättre med ett inlägg om det.

Det är snart över ett år sedan jag började planera vår rabatt på framsidan. Tidigare var det ett myller av massa olika perenner som levde sitt egna lilla liv. Ingen struktur på höga eller låga växter. Gräs som hade börjat att växa i min rabatt. Så det var dags att göra något åt det helt enkelt.

Till en början gjorde jag ordning en kant mot gräsmattan, så jag grävde ur och lade ner lite markduk, grus och sen marksten. Det ska vara enkelt att klippa gräsmattan och jag ska inte behöva kantklippa hela tiden. Enkelhet och stilrent, helt enkelt 🙂

De sista stenarna fick jag på plats detta året. Simon, grannen sonen hjälpte mig att dela på två stenar som var lite för stora. Han jobbar med stensättning så det är lite lyxigt att ha honom som granne. Tömde sedan nästan hela landet på gammal jord och tog bort två murkna stubbar som var gömda under jorden.

Ny jord och nya perenner inhandlades hos Blomsterlandet. Själva inspirationen till rabatten hade jag hittat på deras hemsida. En rabatt som är mums för fjärilar och humlor. Perfekt, jag vill ha mer humlor och fjärilar i min trädgård. Har redan runt halva vårt hus en massa buskar med lavendel.

Så denna rabatt går lite ton i ton med just detta land med alla lavendelbuskar. Det är en rosenbuske i mitten och vid sidan om de har jag fjärilsbuskar, Syrenbuddleja. Japansk gräs och en massa lavendel, citrontimjan och gråtimjan. Kantnepeta på sidorna och två olika funkia, stäppsaliva och röd rudbeckia.

Allt planterade jag i onsdagskväll så nu hoppas jag att allt överlever och att den blir maffig och vacker.

Här kommer lite bilder på vår nya rabatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.