Haft en arborist på besök i min trädgård!

Nu i veckan har vi haft besök av en arborist i vår trädgård. En arborist huvudsakliga uppgift är att beskära och avverka träd. Deras uppgift hos oss denna vecka var att ta bort en tall utav tre och den andra tallen skulle kapas till hälften och den tredje skulle bevaras.

På vår tomt har det varit väldigt mycket träd, allt från 25 meter granar till mindre tallar, silvergranar och björkar. Tidigare har vi tagit bort dessa träd men då har de stått längre bort på tomten och inte funnits risk att ramla in i vårt hus eller grannarnas.

Denna gång tog vi bort en tall på vår framsida, förutom att den var väldigt hög så skräpade den ner väldigt mycket i form av kottar och barr. Den andra som vi kapade till hälften var halvdöd så den var helt enkelt inte snygg. Den kapade jag till hälften pga att jag har två olika kaprifoler som klättrar upp på den. Så den tallen blev som en piedestal. Kommer bli supersnyggt när den väl blommar.

Sedan på sikt ska även den tredje tallen bort men där behöver jag plantera ett nytt träd men har inte bestämt mig riktig vad ännu. Jag vill hemskt gärna ha lite mer rött in i trädgården till all lavendel och syrener jag har. Funderar på en blodröd lönn eller kanske ett päronsilver träd men vet inte ifall de får frukt på hösten som sedan ramlar ner på gräsmattan. Orkar inte gå och plocka bort sånt….

Har du något tips på träd till mig?

Så nu väntar jag bara på en stubbfräsare som ska ta bort stubben på vår framsida så att jag kan så gräs där. Även min nya rabatt på framsidan är klar, ska bara beställa de perenner jag ska ha där. Men än kan man inte riktigt plantera tror jag, än är det nämligen frost på nätterna. Som i morse så var det snö och minusgrader ute.

Lite bilder från när Trädspecialisterna kapade min tallar.

Klart värt pengarna att de kapade, forslade bort allt och städade efter sig, så skönt!

Min piedestal är klar där min kaprifol klättrar upp
Flisar alla grenar
Rent och snyggt igen

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.