Lax med smulad fetaost

Hej,
igår gjorde vi inte så mycket, jag var iväg och veckohandlade på ICA. Tycker att det är rätt kul att gå och titta på alla andra som oxå handlar, titta lite i deras vagn vad de plockar. Kan säga att min vagn har betydligt mer grönsaker än de andra, sen så handlar jag i och för sig inget kött på ICA.  En stor plastkasse med diverse grönsaker och en plastkasse med mjölk o allt annat som man kan tänkas behöva. Skulle behöva en grönsakskyl eller nåt. Ha ha ha

Tänk att folk handlar så mycket snabbmat, halvfabrikat, läsk och chips – på en söndag! Ja ja alla är vi olika.

Sen på eftermiddagen var vi ute och sprang 5 km jag och Anders, men Vincent och hans kompis Erik på cykel efter oss. Funkade perfekt, de lyssnade på oss när de skulle stanna typ vid övergångsställen osv.
Det tog oss ca 30 m min att springa denna tur med ungarna, jag tyckte att jag kände mig starkare i benen. Jag har fokuserat på ben nu på gymmet så nu är jag taggad. Mer gym för min del. Imorgon tisdag har jag bokat ett pass dock fokus på mage, rygg och ben.

Middagen gjorde jag något enkelt och gott, Lax i ugnen. Smulade över ett paket fetaost över laxen innan jag ställde in den i ugnen och lät den stå där i ca 15 min på 200 grader.

Vincent laxbit tog jag naturell, kokade en potatis. Vi fick lite blomkålsris som vi hade kvar sedan veckan. Eftersom Vincent och Anders är sås älskare gjorde jag en dillsås till laxen. Gjorde en vanlig gräddsås men hade en stor klick Philadelphia och dill i.

Lax med smulad fetaost

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 4 laxbitar
 • 1 paket fetaost

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Lägg laxen i en ugnssäker form
 • Smula över fetaosten på laxen
 • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter

Dillsås

denna gör jag lite på ett ungefär….
Måltid Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 4 dl grädde
 • 100 gram philadelphia ost
 • 2 msk fiskfond
 • salt , vitpeppar, dill

Instruktioner
 

 • Koka upp grädden och tillsätt alla kryddor, fond och philadelphia ost.
 • Rör runt och sänk värmen, smaka av med salt, peppar.
 • Låt sjuda på 1:an tills du är klar med maten. Ju längre tid den står, desto godare blir den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.