Fasta med Benbuljong!

Förra veckan startade jag mitt kostschema, Carnivore och de två första dagarna gjorde jag en fasta med benbuljong. Måste säga att det var en väldigt lätt fasta med samma effekt som jag får vid en vattenfasta. Har du som följer mig gjort en benbuljong fasta någon gång?

Precis som jag skrev förra veckan så ska jag tillsammans med min PT Emelie, gå efter en kostplan eller kostschema i 30 dagar och det är Carnivore som ligger som fokus. Det är dags att läka min tarm och försöka bli av med lite allergier. Så det är där Emelie kommer in, hon har hjälpt till med ett kostschema där jag får veta vad jag ska äta samt hur mycket. Det är allt från biffar, fisk och kött. Vi gör detta tillsammans, så Emelie coachar och peppar mig så jag inte tappar fokus 🙂

Vi började med två dagars fasta med benbuljong. Fasta är inga problem för mig, det har jag gjort många gånger men inte med benbuljong. Jag gjorde benbuljong utifrån Emelies recept – länk till recept. Måste säga att jag varit lite rädd för att göra benbuljong, just pga att det tar väldigt långtid att göra. Där hade jag väldigt fel 😉 otroligt enkelt och sedan när jag gjorde det i min Crock-Pot blev det ännu enklare.

3 koppar benbuljong per dag under två dagar stod det på kostschemat. Det var otroligt enkelt att fasta med benbuljong och skönt eftersom man fick dricka något varmt. Jag fick samma effekt på benbuljongfastan som jag får när jag vattenfastar.

Mitt blodsocker sjönk stadigt och fint från 4,4 mmol/l ner till 2,7 mmol/l och mina blodketoner gick upp till 5,7 mmol/l. Precis på samma sätt när jag gör en vattenfasta. Rätt coolt va? Det trodde jag nämligen inte att det skulle gå lika fort.

Är du själv nyfiken att bli coachad av Emelie kontakta henne, hon är grym! Kan varmt rekommendera henne. Jag har valt PT Online under en månad, där ingår detta kostschema.

6 kommentarer

 • Kattazz

  Låter spännande! Vet du möjligtvis om autofagin kommer igång även vid buljongfasta? Eller om man då måste hålla sig till vattenfastan om man är ute efter just autofagin?

  • Pernilla

   Hej Kattazz,
   Jag tror inte benbuljong fasta ger samma effekt som vattenfasta just gällande autofagin men däremot märkte jag att jag fick samma effekt på blodsocker och blodketoner vid buljongfastan. Så det är nog lite vad man är ute efter. Är man ute efter autofagin så ska man göra vattenfasta helt klart. Nu håller jag på att läka min tarm så då behöver min tarm lugn och ro, bli av med bakterier som är överväxta mm.
   Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.