Carnivore, första veckan

Nu tänkte jag göra en recap på min första vecka med Carnivore och att gå på ett kostschema. I detta inlägg tänkte jag dela med mig hur det har känts, hur jag har mått och den utrensning som jag har upplevt.

Då är min första vecka med Carnivore förbi och jag måste nästan erkänna att det känns väldigt bra. Jag saknar inte grönsaker speciellt mycket. Jag har bra energi och känner mig lätt i kroppen. Som ni kanske vet så går jag på ett kostschema som min PT Emelie har satt ihop åt mig. Hon vet mina förutsättningar gällande allergier och den träning jag gör. Rätt skönt att inte behöva tänka på vad man ska laga hela tiden, utan jag handlar hem och förbereder matlådor utifrån hennes schema.

Hur har jag mått under första veckan med Carnivore?

Innan jag startade var jag lite orolig över min energi, men den oro är som bortblåst nu. Jag har jättebra med energi! Vad gäller min sömn så är det lika bra som tidigare men däremot vaknar jag ca 30-60 minuter innan klockan ska ringa. Jag vaknar pigg och allert. Jag har valt att gå upp då när jag vaknar eftersom kroppen känns utvilad, vilket är skönt.

Mitt blodsocker har sjunkit bra under min första vecka med Carnivore och ligger kring 3,7 mmol/l och blodketonerna kring samma nivå. Utandningen har varit lite upp och ner, men så är det med utandningsketoner eftersom jag använder de hela tiden när jag tränar.

Jag har börjat rapa igen efter maten, något som jag inte gjort på väldigt länge. Jag tänker att min balans i magen med magsaften börjar återställa sig.

Utrensning?

Den utrensning som jag har känt av har varit att jag fick en beläggning på tungan, torsk eller svamp. Detta var på dag 4 och då upptäckte jag att jag blev såå himla törstig. Fast jag drack över 2 liter vatten…. Jag pratade med Emelie och vi båda var rätt säkra på att det var torsk eller svamp på tungan, så jag inhandlade en tungskrapa. Så nu varje dag skrapar jag tungan med denna skrapa och märkte redan skillnad efter 2 dagar. Gurglade även med Wishy vatten som tydligen är ett gammalt knep från sjukvården, som Emelie berättade för mig. Perfekt!

Än har inte min mage rasat, som den gör på många men peppar, peppar ta i trä, hoppas jag att jag klarar mig!

Så nu har jag gjort 1/4 av den resa som jag ändå ska göra. Ska bli så spännande att se vad som händer efter dessa 30 dagar med Carnivore eller hur? om inte annat fortsättning följer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.