Falun, Källviken och MTB leder

Hemma igen efter nästan 14 dagar på resande fot. Tänkte dela med mig utav de MTB leder jag testade i Falun, Källviken. Det är sjukt roligt att filma när man kör MTB.

Efter vår vecka i Järvsö och Järvsö Bergcykelpark var det dags att köra lite mer söder ut och till Falun. Vi hade bokat en stuga på Lugnets Camping. Tror nog att det var den minsta stugan de hade för 6 personer. Inget torkskåp, vilket blir lite jobbigt när det regnar.

Tyvärr hade vi inte lika bra väder så som vi hade i Järvsö. Så det blev lite annan planering än vad som var tänkte. De dagar det regnade var vi istället runt och tittade eller shoppade. En dag åkte vi till Leksand, Insjön och en annan dag gick vi på Kupolen i Borlänge.

Vi hann med att köra i Källviken, de lederna som heter Sulan, Baksidan och Hallon Blåbär. Baksidan är en svart led och jag gick vid ett tillfälle där det var alldeles för stökigt för mig. Ett hopp som jag körde vid sidan om.

Sulan

Sulan blev en ny favorit, den var riktigt rolig. Hade allt från små dropp och hopp, några lite trixiga sektioner men så himla rolig. Sulan vill jag köra fler gånger. Traggla in alla olika sektioner så att man verkligen kan ge fullt ös. Nu körde vi den bara två gånger, andra gången filmade jag. Du kan se filmen här nedanför.

Hallon Blåbär

Filmade även Hallon Blåbär när vi cyklade nerför berget. Lederna ligger nämligen på baksida av Källviksbacken. Så det är rätt tufft att cykla upp men klart värt det sedan när man kommer till lederna.

Jag kör egentligen inte svart men vi var tvungna att köra nerför Baksidan för att komma till Sulan lite enklare. Men klart värt det! Nästa gång jag kommer till Falun så ska jag köra Sulan igen. Måste få öva upp mig på den här typen av stökighet. Sulan är typ blå eller röd, vet inte men kul är den.

Här kommer lite bilder från Falun,
Hela familjen Lantz vid Stångtjärn
Denna bild är från Gamla Berget då vi cyklade från Stångtjärn.
Lunch vid Falu Koppargruva innan vi begav oss tillbaka till Lugnet.
Toppen på Källviksbacken
Baksidan innan vi kom ner till Sulan
Sulan en favorit
Nöjd över att jag klarade allt!
Hallon Blåbär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.