Falukorv med blomkålsmos och Dijonsås!

Är inte det här svensk husmanskost? Falukorv med blomkålsmos och dijonsås, såå himla gott! Givetvis en falukorv med hög kötthalt annars får det va.

Ibland kan det enkla vara så himla gott. Precis så är det med falukorv med blomkålsmos och dijonsås. Såå gott och du kan gömma hur mycket smör som helst i moset 🙂

Givetvis köper vi alltid en falukorv med hög kötthalt. Sist vi var hos Gödebergs Gårdsbutik, där vi handlar allt kött och ägg, provade vi deras rökta falukorv. Wow, säger jag bara så himla god.

Jag serverar alltid en dijonsås till stekt falukorv och blomkålsmos. Något som både jag och Anders gillar.

Smaklig måltid!

Blomkålsmos

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 1 Stort Blomkålshuvud
  • Salt
  • Smör

Instruktioner

  1. Skölj av ditt blomkålshuvud och dela den sedan grovt.

  2. Lägg allt i en stor kastrull och fyll den med vatten så att du täcker blomkålen.

  3. Salta vattnet rikligt.

  4. Låt de koka tills de blir mjuka, lite hårda i mitten.

  5. Häll av allt vatten och låt stå och ånga av sig en stund.

  6. Häll av de vatten som kommer efteråt.

  7. Häll över i den skål du ska servera i eller låt vara kvar i kastrullen

  8. Pressa blomkålen med en gaffel eller potatisstomp.

  9. Tillsätt salt och smör.

  10. Pressa och blanda runt allt tills du tycker att det ser bra ut.

  11. Smaka gärna av ifall mer salt behövs eller smör.

    Klart att servera!

Dijonsås till stekt falukorv

Tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Turkisk Yoghurt
  • Salt
  • 1-2 tsk Dijonsenap

Instruktioner

  1. Blanda samman allt och smaka av ifall mer dijonsenap behövs.

  2. Klart att servera!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.