
Broccoli- och Rucolasoppa med knaperstekt bacon
Vinter och kallt ute, då sitter det fint med lite Broccoli- och Rucolasoppa med knaperstekt bacon.
Såå himla gott, helt enkelt och tog inte mer än max 30 minuter att göra ordning. Fick även tummen upp av Anders som tyckte den var väldigt god och matig, tyvärr vågade inte Vincent smaka. Orkar inte bråka om det, vill han så vill han annars får det vara. Det bästa med höst och vinter är att man kan äta soppa som värmer än enda in i själen, eller hur?
Broccoli- och Rucolasoppa
Ingredienser
- 1 st Gul lök
- 500 gram Broccoli
- 70 gram Rucola
- 5 dl Vatten
- Salt, Peppar
- 1 burk Créme fraiche
- Några kvistar Basilika
- 1 paket Bacon
- Olivolja
- Parmesanost
Instruktioner
-
Börja med att grovhacka löken och broccolin.
-
Smörstek de i en stekpanna några minuter, häll sedan ner rucolan så att den blir mjuk.
-
Häll över till en kastrull och tillsätt vatten och låt koka en stund.
-
Ta bort kastrullen från plattan och häll ner créme fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Servera tillsammans med lite olivolja som du ringlar ovanpå soppan och riv även ner lite parmesanost och strössla lite bacon över.





2 kommentarer
Agneta
Ska man hacka stocken till broccolin oxå?
Pernilla
Hej Agneta, du gör som du vill men jag gör det. Lycka till 😀