Chiligryta med kidneybönor

När det är höst är det så himla gott med grytor som får stå och puttra länge. I helgen som var så laddade jag min Crock-Pot med lite högrev, en himla massa kryddor och grönsaker, sen drog jag iväg på Influencer träff här i Göteborg.

Vi diskuterade lite kring om det är bloggen som driver oss eller om det är vi som driver bloggen. Hmm ja du….. en blandning säger jag nog 😛

När jag väl kom hem på kvällen så doftade det helt underbart i huset. Anders hade knappt kunna hålla sig ifrån grytan medans han fixade här hemma, hahah

Chiligryta med kidneybönor

Pernilla Lantz
En mustig Chiligryta, perfekt till hösten!
5 from 1 vote
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Total tid 6 timmar 30 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Crock-Pot

Ingredienser
  

  • 1 kg Högrev eller innanlår
  • 2 st Gullök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd paprika
  • Salt, peppar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Ingefära malen
  • 1/2 msk Oregano
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 2 msk Tamarisoja
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 burkar Krossade tomater
  • 3 msk Köttbuljong
  • 2 paket Bacon
  • 1 burk Kidneybönor
  • persilja

Instruktioner
 

  • Putsa köttet och skär i mindre bitar. Jag har strimlat den, ca 1 x 1 cm. Bryn det snabbt i het panna med smör. Lägg ner i Crock-Poten.
  • Finhacka lök, vitlök och skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i Crock-Poten.
  • Lägg även i alla kryddor, bacon och bönor.
  • Rör runt så att allt blandas väl och lägg sedan på locket och ställ in på 4 timmar låg temperatur. Har du större bitar så kör du givetvis längre tid, ca 6 timmar
  • Servera ris eller blomkålsris till. Smaklig måltid!
Keyword Crock-Pot

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.