Chiligryta med kidneybönor
28 november 2017
När det är höst är det så himla gott med grytor som får stå och puttra länge. I helgen som var så laddade jag min Crock-Pot med lite högrev, en himla massa kryddor och grönsaker, sen drog jag iväg på Influencer träff här i Göteborg.
Vi diskuterade lite kring om det är bloggen som driver oss eller om det är vi som driver bloggen. Hmm ja du….. en blandning säger jag nog 😛
När jag väl kom hem på kvällen så doftade det helt underbart i huset. Anders hade knappt kunna hålla sig ifrån grytan medans han fixade här hemma, hahah
Chiligryta med kidneybönor
Pernilla LantzEn mustig Chiligryta, perfekt till hösten!
5 from 1 vote
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 6 timmar t
Total tid 6 timmar t 30 minuter minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 6
Kalorier 1 kcal
Equipment
- Crock-Pot
Ingredienser
- 1 kg Högrev eller innanlår
- 2 st Gullök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st Röd paprika
- Salt, peppar
- 1 msk chilipulver
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk Ingefära malen
- 1/2 msk Oregano
- 2 tsk Sambal Oelek
- 2 msk Tamarisoja
- 1 msk Tomatpuré
- 2 burkar Krossade tomater
- 3 msk Köttbuljong
- 2 paket Bacon
- 1 burk Kidneybönor
- persilja
Instruktioner
- Putsa köttet och skär i mindre bitar. Jag har strimlat den, ca 1 x 1 cm. Bryn det snabbt i het panna med smör. Lägg ner i Crock-Poten.
- Finhacka lök, vitlök och skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i Crock-Poten.
- Lägg även i alla kryddor, bacon och bönor.
- Rör runt så att allt blandas väl och lägg sedan på locket och ställ in på 4 timmar låg temperatur. Har du större bitar så kör du givetvis längre tid, ca 6 timmar
- Servera ris eller blomkålsris till. Smaklig måltid!
Keyword Crock-Pot
Föregående
2 kommentarer
Eliasson
Hittade det receptet nu när jag tittade på dina övriga recept. Och den är bara så god 😀
Pernilla
Visst är den!