Hormonbibeln 2.0 av Martina Johansson

Idag tänkte jag berätta om Martina Johansson – Highfatfitness – nya bok Hormonbibeln 2.0 som jag har läst.

Martina har sedan tidigare skrivit böcker om optimering av vårt välmående, om hormoner, tarmflora och hormonsmart mat och träning. Två av hennes tidigare böcker har jag, Magstarkt och Hormonbibeln. Texten i dessa två böcker är lite svårare att läsa eller så har jag mer kunskap idag, för jag upplever att Hormonbibeln 2.0 är mer lättläst.

Boken inriktar sig i första hand till kvinnor, för att förstå våra kroppar eller de signaler kroppen skickar ut. När jag läste boken tyckte jag att jag kände igen mig i mycket, fick även lite funderingar till hur min kropp reagerar idag. Kan jag skruva lite mer för att skapa ännu bättre balans i min kropp?

Hormonbibeln 2.0 börjar med att ta upp kvinnliga könshormoner så att du får en första förståelse hur våra hormoner fungerar, jobbar. Hur viktigt kvinnans balans är mellan östrogen och progesteron. Vad händer i kroppen när östrogen blir mer dominant kontra progesteron. Mer ämnen som berörs i boken är PCOS och infertilitet, preventivmedel, PMS, stress och utbrändhet, klimakteriet och kanske det viktigast hur kan man läka kroppen på bästa sätt.

Gör vi vårt bästa för vår kropp?

Nja, kanske inte alla. Jag tycker nog att jag gör detta men tanke på den kost jag äter, den rörelse/träning jag utsätter min kropp för. Inga preventivmedel som kan skapa obalans i min kropp, mer om det i ett senare inlägg 😛 Men några ändringar kommer jag att göra för att se hur min kropp reagerar.

Jag tycker nog att varje kvinna ung som gammal ska läsa denna bok för att förstå sin kropp lite mer, förstå hur allt hänger ihop. Kanske den symtom som du upplever kan vara ett tecken på att din kropp är i hormonell obalans!

Jag kommer att låna ut boken till några utav mina vänner som jag känner behöver läsa den, inte för att döma, utan mer att hjälpa personen få mer balans i sin kropp.

Vill du själv beställa boken kan du göra det via Bokus, klicka här.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.