Zonterapi i örat

I fredags var jag äntligen iväg och fick behandling för mitt ryggskott. Tänk att jag har gått med ett ryggskott i över en vecka. Har nog aldrig hänt tidigare.

Eftersom min kiropraktor Martin var fullbokad valde jag istället att testa zonterapi i örat. Jag har vid ett tidigare tillfälle fått detta för att få min rumpmuskeln att slappna av, vilket den gjorde. Skum känsla!

Denna gången var det Linda på Lindome Gym & Hälsa som gjorde behandlingen. Hon började med att fråga vad jag hade för problem. Jag berättade om mitt ryggskott, att jag var sjukt stel i musklerna kring rygg, rumpa och baksida lår. Hon testade min muskelstyrka genom att flytta benen snett och att jag skulle hålla emot när hon försökte dra benen motsats. Funka inte allt för mig 😛

Hon började med att sätta en nål i örat och jag kände en impuls igenom kroppen ända ner till tårna. Sjukt skumt! Hon satte några till tills jag till slut hade 8 st nålar i örat. Mitt öra var hur varmt som helst. Musklerna slappnade av, jag kände mig lugn och skön i kroppen igen. En ny människa!

Nu har jag fått fart på magen igen efter ryggskottet, eftersom musklerna är så pass spända så spänner det även åt kring magen och tarmarna. Vilket gör att tarmfunktionen inte funkar som den ska. Även mina njurar hade det lite tufft en stund innan allt slappnade av. Nu är jag lätt och skön i kroppen igen, men jag får inte springa ännu. Powerwalk och lite styrketräning får det bli nu i veckan.

Har du testat zonterapi i örat eller fötterna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.