Chiligryta – Crock Pot Express

Förra veckan laddade jag min Crock-Pot Express med en härlig chiligryta. Jag gjorde en stor laddning som bara blev godare ju längre den stod i kylskåpet.

Jag har gjort denna tidigare men den är så himla god så den tåls att marknadsföra. Vincent åt vanligt ris till sin chiligryta medan vi åt en bart själva gryta med en klick gräddfil. Så himla gott!

Hoppas du gillar den lika mycket som jag gör. Receptet är från Åse och Anna kokbok, LCHF 2.0. En gammal goding från förr helt enkelt.

Chiligryta i Crock-Pot Express

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev eller Innanlår
  • 2 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Oxfond
  • 1 st Stor Paprika
  • Salt, peppar
  • 1 msk Spiskummin
  • 2 msk Oregano
  • 2 msk Tamarisoja
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 1 msk Tomatpure
  • 800 gram Krossade Tomater
  • 2 paket Bacon ifall du vill
  • 1 msk Chilipulver
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner

  1. Börja med att skiva och grovhacka lök och vitlök, lägg ner i pottan.

  2. Tillsätt alla kryddor och krossade tomater, rör runt så att allt blandas

  3. Skiva köttet i mindre bitar. Jag köpte innanlår, lövbiffar så jag skar de bara i strimlor.

  4. Rör runt så att alla kryddor blandas väl tillsammans med köttet.

  5. Avsluta med att lägga ner två lagerblad.

  6. Ställ in din Crock-Pot Express på Meat/stew och tiden 25 minuter.

  7. Har du en vanlig Crock-Pot så ställ in den på låg temperatur och minst 5 timmar.

  8. Till detta serverar du en stor klick majonnäs som jag gjorde, du ser på bilden. Du kan även riva lite blomkålsris, min son fick vanligt ris till middagen.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.