Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola
3 december 2023
Det funkar superbra att använda bresaola istället för rått kött som på klassiskt vis. Toppas med pinjenötter, rucola och parmesanost. Vi kommer att vara 5 familjer som träffas nu till nyår och alla har blivit tilldelade en rätt att göra och vi fick äran att göra en förrätt.
Så då gäller det att testa lite olika förrätter och idag testade vi att göra Carpaccio på bresola med parmesan och rucola. Supergott måste jag säga!
Gillar du inte balsamvinäger funkar det klockrent att göra dressingen endast på olivolja.
Carpaccio på bresaola med parmesan och rucola
Förberedelser 10 minuter minuter
Måltid Förrätt
Portioner 8 personer
Equipment
- Skärbräda
- Skål
- Visp
- Osthyvel
- Stekpanna
Ingredienser
- 50 gram Pinjenötter
- 70 gram Rucola
- 350 gram Bresola
- 100 gram Parmesan
Dessing
- 1 msk Balsamvinäger
- 2 msk Olivolja
- Salt, peppar
Instruktioner
- Rosta pinjenötterna i en medelvarm panna. Passa noga så att de inte bränns.
- Skölj och torka rucolan. Vispa ihop dressingen och blanda den med rucolan.
- Lägg upp köttet på assietter. Toppa med salladen, strö över pinjenötter och hyvla över parmesanost. Droppa eventuellt på lite olivolja på köttet.
Föregående