Avföringstest via Gettested.se

I samarbete med Gettested.se
Äntligen har jag fått mitt svar via Gettested.se på de avföringstest jag har gjort. Det var så sjukt intressant att läsa och se mina resultat, jag förstår att jag har allergi- och matintoleranser pga min bakterieflora i tarmarna.

Jag valde att göra deras största Tarmtest, Tarmkollen XL. Med det testet får man redan på om man har läckande tarm, överväxt av svampar, Candida och de vanligaste förekommande bakterierna i tarmen. De gör även en analys av hur min matsmältning fungerar. Såå himla intressant tycker jag!

Via deras hemsida får du all information du kan tänkas behöva för att göra deras hemmatester. Jag gick igenom hur jag skulle göra detta avföringstest så att jag visste innan jag körde igång. Glöm bara inte att märka ditt prov med din unika kod som följer med i kartongen.

Det tog nästan 10-12 dagar innan jag fick ett mail som berättade att mina resultat var klara. Såå himla spännande. Jag skrev ut hela PDF för att kunna notera och markera i kanten på PDF mina frågor och funderingar.

SIBO?

Allt tyder på att jag har SIBO eller har haft SIBO. Jag har överväxta bakterier i tarmarna, lite lätt förhöjda värden gällande Candidasvamp. Så jag gör helt rätt genom att äta Carnivore nu i 30 dagar för att försöka läka min tarm.

Jag har höga nivåer utav en bakterie som heter Enterobacter spp, som tillhör en förruttnelsebakterierna. Växter dessa till sig så skadar de tarmslemhinnan, vilket de garanterat gjort hos mig eftersom värdet är så pass högt. De trivs i basisk miljö och producerar ammoniak. Här behöver man försöka ändra sin pH-värde i tarmarna genom probiotika eller prebiotika. Här kan vara en indikation till varför mina levervärden är som de är eftersom min lever måste jobba hårt för att rena mitt blod.

Tunntarmen

Enterococcus spp tillhör tunntarmsfloran och vid låga nivåer som jag har tyder på att min mikrobiella barriärfunktion är nedsatt. Lactobacillus spp är låg hos mig och de är också i tunntarmen och bildar antibakteriella ämnen och metaboliska produkter som förhindrar att främmande bakterier blir överväxta. Vid låga nivåer tyder på matallergier och matintoleranser.

Tittar jag på de värden gällande min pH-värde i avföringen så har jag ett förhöjt värde. Har man ett lågt värde så har du en försurad avföring. Jag som har ett förhöjt värde behöver sänka min pH-värde för att motverka att mina bakterier producerar ammoniak. Jag tror att det kommer att justeras automatiskt då jag motverkar Enterobacter spp som jag skrev om här ovanför.

Sekretoriskt IgA neutraliserar allergener och förhindrar att patogena bakterier, virus eller svampar får fäste på ytreceptorerna i tarmslemhinnan. Här ligger jag väldigt lågt. Låga nivåer som jag har tyder på ökad mängd antigener och att pågående infektioner inte längre kan hanteras, vilket leder till känslighet mot infektioner. Det innebär att ökad infektionskänslighet, allergier, svampinfektioner i tarmen mm. Vid låga värden rekommenderas probiotika tillskott.

Summa summarum

Om jag ska försöka summera ihop allt så har jag obalans i mina tarmar, som jag behöver stötta upp och få ner pH-värdet och få bukt med de bakterier som har blivit överväxta. Nu förstår jag varför jag har matintoleranser, min kropp signalerar att jag har problem med tarmarna.

Jag tror att mycket kommer att hända efter att mina 30 dagar med Carnivore då många rekommenderar Carnivore vid obalans och vid SIBO för att läka sin tarm.

Är du intressera utav att göra ett test hos Gettested.se så har jag en rabattkod åt dig – Pelantz – som gäller fram till den 15 oktober. Rabattkoden ger dig 10% i rabatt.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.