14 dagar introduktionsschema efter Carnivore

Nu har jag under 14 dagar ätit utifrån ett introduktionsschema efter mina 30 dagar med Carnivore. Det har varit otroligt gott att få börja äta grönsaker igen. Kroppen har reagerat genom att knorra lite och bearbeta de grönsaker jag ätit.

Idag är sista dagen jag äter utifrån de introduktionsschema som min PT Emelie gjort åt mig. Vi har börjat väldigt försiktigt med kokta grönsaker – Broccoli och Blomkål, som mos, pure och smörstekta. Första portionen broccoli mos blev jag proppmätt, orkade knappt äta upp allt. Det var så himla gott att få äta grönsaker, även om jag inte hade saknat det under de 30 dagarna.

Magen knorrade och bearbetade grönsakerna, men än har jag inte upplevt något negativt som jag har reagerat på. Jag har provat tomatpure i samband med att jag gjorde köttfärssås. Inget jag reagerade mot. Tomat har jag en matintolerans mot, men jag ska göra ett till försök för att se ifall det blir någon reaktion. Tänkte testa att äta färsk tomat, ifall det är skillnad mot tomatpure kontra färskt tomat och om kall eller uppvärmd tomat har någon skillnad.

Nu under introduktionen av det jag har en matintolerans mot är det extra viktigt att verkligen lyssna på kroppen. Vara lyhörd mot hur magen reagerar, hur blir min avföring och märker jag någon skillnad i kroppen, uppblåst, bubblig eller fisig.

Det jag nu kommer att testa är som sagt vad tomat, men tänker även testa lax igen för att se hur jag reagerar. Det gäller att ta det långsamt bara och att lyssna på kroppen. Jag tänker att jag gör dessa tester till middagarna, just för att jag får x-antal timmar att lyssna på kroppen och se reaktionen.

Ägg kommer jag nog inte att återintroducera eftersom jag har haft så kraftiga reaktioner på det. Här ska jag ta mig en funderar innan jag gör något. Ska jag låta det gå längre tid innan jag introducerar det….. hmm vet inte!

Behöver jag äta ägg? Hmm vet inte hur jag ska tänka här. Ägg innehåller väldigt mycket bra, enkelt att ha med sig ifall man blir hungrig…. ja jag får ta mig en funderar helt enkelt.

Just nu känns min magen och kropp väldigt i balans. Min mage är platt, min uppblåsthet är som bortblåst. Jag känner mig stark och tillfreds med mig själv. Magen är lugnt och protesterar inte, man kan helt enkelt säga att jag är i harmoni och balans.

Jag har lyckats med det som jag önskade, med att äta Carnivore i 30 dagar. Det jag önskade var att läcka min tarm, få den lugn och harmonisk. Jag tror att jag har lyckats med detta, vilket jag är väldigt nöjd med och jag tackar min PT Emelie som stöttat mig i hela denna process, hjälpt mig med kostschema och peppa.

Läs gärna alla mina inlägg om den resa jag har gjort genom att äta Carnivore 30 dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.