Branäs, Keto och Back on Track!

Så himla härligt att komma bort en helg tillsammans med en tjejkompis. Vi prickade in en perfekt helg med toppen väder och bra skidåkning. Men nu är det back on track, tillbaka till Keto. Undra hur långtid det tar?!

Det var förra veckan som jag och Ellinor körde upp till Branäs för lite härlig skidåkning. Ellinor hade fått en rabattkod genom sitt arbete, så hon bokade upp en lägenhet för en vecka. Jag hängde med över helgen och hennes kille kom upp då jag åkte hem. Vi bodde i en 6 bädds lägenhet på Soltorget i Branäs med eftermiddags sol. Hur underbart som helst.

Ellinor är utbildad kock så hon fixade och grejade med middag. Så himla gott, titta på bilderna här nedanför på vad vi åt under helgen. Första kvällen gjorde hon bönpasta med pesto, parmaskinka och en tomat/rödlök sallad. Parmainlindad torsk med rostad blomkål – magiskt gott och i fredags blev det lågtempererad kyckling med broccoli. Mums säger jag bara!

Vi åkte slalom alla dagarna utom söndagen då jag körde hem. Tyvärr upplevde vi att det var väldigt långa liftköer. Om jag jämför med Romme Alpin som vi var vid under sportlovet, hade de ett max antal besökare per dag. Så där var man tvungen att boka liftkort innan man kom dit. Här var det inget sådant, hade kanske varit bra att gjort så eftersom under helgen var det väldigt mycket folk. Vi stod i ca 45 minuter i kö till gondolen som skulle ta oss till toppen på Branäsberget.

Då är det var så lång kö till liften valde vi att åka upp på Branäs Berget och köra längdskidor istället. Ellinor hade nämligen på sin Bucketlist att prova längdskidor. Jag hade nämligen tagit med mig både min och Anders längdskidor ifall Ellinor ville prova. Det var strålande sol och perfekta förhållande till längdskidor. Jag gick igenom tekniken med Ellinor, lite hur man gör osv. Det är lite ”du lär dig under tiden” medan du kör längdskidor. Så vi tragglade runt på den kortaste sträckan på 1,5 km. Inga uppförsbackar eller nedförsbackar, utan helt plant nästintill. Ellinor var superduktigt som fattade tekniken och bara drog iväg. Hon ramlade några gånger men hon var lycklig. Hon tyckte det var superroligt.

Under helgen har jag inte ätit Keto strikt utan mer liberalt. Vi har druckit gott vin, drinkar och bubbel. Kan säga att jag verkligen gått ur ketosen som jag hade innan min resa. Ska bli intressant att se hur långtid det tar innan jag är tillbaka på samma nivå som innan. Utav erfarenhet vet jag att det brukar ta ca en vecka att komma tillbaka, men vi får väl se. Back on track, som jag brukar säga!

Innan Branäs resan låg jag kring 4,0-4,5 mmol/L när det gäller blodsocker och blodketonerna låg mellan 2,0-3,0 mmol/L. Nu har det inte gått mer än 2 dagar hemma men jag ligger på 5,1-5,0 mmol/L när det gäller blodsocker. Har ännu inte mätt blodketonerna men tänker att de är kring 0. Tänker inte mäta förrän jag kommer under 5 i blodsocker.

Känner inget sug efter sötsaker eller något sådan som man oftast brukar känna när man gjort avsteg. Känner mig precis som vanligt, förutom att min allergi har slagit till. Nu när jag kom hem kände jag direkt mina ögon sved och näsan började rinna. Kan också vara en anledning till ett högre blodsocker. Har börjat ta mina allergitabletter och ögondroppar, nässpray.

PestoBönpasta med parmaskinka och tomat/rödlök sallad
Parmainlindad Torskfilé med parmesan och örter, med rostad blomkål
Kyckling med broccoli och rödbeta med chevré

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.