Längdskidor Branäsberget

Igår fredag startade vi dagen med att köra slalom men tyvärr var det så mycket folk så vi valde att ändra taktik. Det blev att Ellinor fick prova längdskidor för första gången här på Branäsberget.

Precis utan Soltorget har vi skidcentralen för längdskidor, där alla sträckor startar. De har 6 olika spår, allt från 1,5 km upp till 10 km. 1,5 km är lätt, 5 km spåret är medelsvårt, 7,5 och 10 km medelsvårt och avslutas med en brant nedförsbacke i slutet.

Vi började med en lättaste spåret för Ellinor eftersom hon aldrig har kört längdskidor tidigare. Vi gick igenom tekniken och sen drog vi iväg. Ellinor lånade min utrustning medan jag hade Anders utrustning. Vi tragglade 3 varv tillsammans innan jag drog vidare själv.

Ellinor tyckte att det var otroligt härligt och roligt att köra längdskidor. En härlig frihetskänsla och glida fram i spåret, fokuset på sig själv och naturen. Vädret var helt underbart, strålande sol så upplevelsen blev ännu mer positivt än om det hade regnat 🙂

När Ellinor gick upp till lägenheten, drog jag vidare i spåret. Eftersom vädret var så himla härligt vill jag inte gå upp. Jag fick ihop 7 km totalt, underbart! En skön känsla efteråt och trötthet i kroppen. Eftermiddagen var vi tillbaka i slalombacken och hann med några åk innan vi gick till baren för att ta en drink innan vi gick upp till lägenheten.

Bjuder på lite härliga bilder från dagen:
Under min tur kom en pistmaskin ikapp mig som spårade. Magiskt!
Skön känsla i kroppen efter 7 km längdskidor
Sista åket ner till lägenheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.