Bokrecension – Stark genom klimakteriet

I samarbete med Adlibris

Då har jag läst Stark genom klimakteriet och tänkte bjuda på en bokrecension ifall du är i samma fas som mig. Bara titeln tilltalar mig, Stark genom klimakteriet, klart vi ska gå starka igenom det!

Monika Björn är en känd yoga profil, inspiratör och har jobbat med kost och hälsa i över 25 år. När hon själv hamnade i klimakteriet upptäckte hon hur tabubelagt det är och kände ett behov att föra informationen vidare och det tycker jag verkligen att hon har gjort i denna bok Stark genom klimakteriet.

Nu lyssnade jag på boken men den är inte tjock och det går fort att läsa igenom den eftersom den är lättläst och jag är intresserad av ämnet. Hon går igenom vad som händer i kroppen just när du kommer till klimakteriet.

Boken ger praktiska tips och råd hur du går stark genom klimakteriet helt enkelt. Hon berättar om träning och avslappning, vad yoga kan göra för dig. Något som jag tog fasta till att kroppen vill ha en förändring, att jag kanske inte ska träna på samma sätt som tidigare. Hon rekommenderar tung styrketräning och det tänkte jag prova.

Något jag har upptäckt nu under den senaste tiden är att mina kilon har tickat på. Jag väger inte längre 72-73 kg utan är nu uppe på 77,8 kg. Detta har hänt på bara några månader, så jag är verkligen i klimakteriet. Det sitter kring höfterna på mig, har jag upptäckt.

Träning

På måndag träffar jag min PT Emelie, så då tänkte jag berätta min plan. Åter till boken Stark genom klimakteriet, så finns det massa enkla övningar för avslappning i boken. Något som jag på sikt tänkte börja med, men en sak i taget tänker jag.

Jag fick mycket förklarat i boken rent konkret vad som händer i kroppen. Att vi är inte ensamma. Alla kvinnor kommer att gå igenom det, men det är frågan om hur lätt eller jobbig jag kommer att få det.

Se det positivt

Detta är helt klart en bok jag kan rekommendera för dig som är som jag, otroligt nyfiken på klimakteriet. Du är som jag i övergångsåldern och gärna vill läsa och få mer kunskap av vad som händer och sker i kroppen.

Jag resonerar att kunskap är makt, makt över din kropp, så att du på ett enklare sätt går igenom denna ny fas i livet. Att inte se det negativt utan positivt, det är något coolt som händer i kroppen igen. Vi har redan gått igenom puberteten, kanske varit gravid och nu en ny fas, övergångsåldern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.