Sannas Fastebok

Bokrecension av Fasteboken

I samarbete med Bokus.
Jag har nu läst igenom Fasteboken och jag tänkte dela med mig utav vad jag tycker och tänker, en bokrecension helt enkelt 🙂 Har du läst den?

Idag tänkte jag dela med mig utav bokrecension av Fasteboken som jag har läst. Den är skriven av Sanna Ehdin, en författare som redan 1999 gav ut sin första bok, Den självläkande människan. Sanna Ehdin har genom åren skrivit 15 böcker och hon har en tydlig målsättning och det är att inspirera människor till ett hälsosammare liv. Hon bloggar även på Ekoappen. Vi kan säga att vi är lite lika varandra eftersom jag också vill inspirera er till ett hälsosammare liv 😉

Jag måste få säga att denna bok blev en aha upplevelse för mig även om jag är en van fastare. Jag använder mig utav boken som en uppslagsbok och läser vissa stycken flera gången för att bli påmind. Det är en otroligt bra bok om fasta och man blir verkligen inspirerad att börja fasta och man förstår syftet med det.

Är du lika intresserad som jag utav hälsa och fasta tycker jag verkligen att du ska läsa boken, den är riktigt bra. Hon delar upp boken bra, där du som ny fastar får tips och hjälp att komma igång medan jag som är en mer van fastar även får hjälpa att gå ytterligare ett steg.

Något som jag har anammat är dessa saltflusher som tömmer/sköljer tarmen pga av inbyggd försvarsmekanism. Va? tänker du nu säkert. Jo, det är så att om kroppen får i sig saltvatten så har vi en försvarsmekanism som tömmer/sköljer tarmen snabbt utan att gå via njurarna. Du gör helt enkelt en sköljning av tarmen från tunntarmen och hela vägen ut. Det var en otroligt skön känsla att gör det måste jag få erkänna. Det var inget som var otrevligt eller så, utan kroppen signalerade att den ville göra nummer 2.

När jag har gjort det har det blivit en tömning men jag vet en kompis som gjort det, hen gjorde det flera gånger innan tarmen var helt tömd så det är nog individuellt. Kanske lite beroende på hur mycket ”bös” (skräp) du har i tarmen.

Min nästa fasta kommer att starta den 10 april tillsammans med Matilda och den faste grupp som hon har. Planen och målet är att jag ska fasta i 5 dygn, 120 timmar innan jag bryter fastan med benbuljong. Får se ifall jag hinner med någon dygnsfasta innan dess.

Som sagt vad tycker jag verkligen att du ska köpa denna bok, speciellt ifall du är som jag väldigt intresserad av kost, hälsa och få en långt och friskt liv.

Läs gärna mina inlägg om de fastor jag har gjort.

Sannas Fastebok
Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

 • Annika

  Hej!
  Ja visst var boken bra! Jag undrar, när du har flushat, har du gjort det direkt när du vaknar på morgonen då? Jag har djur som behöver skötas om direkt på morgonen när jag vaknar så de gånger jag provat flusha har varit ca en timme efter uppstigning och då inte fått ngn effekt alls.. ? Jag förstår inte varför jag inte får ngt resultat. Har du ngt tips?

  Tack för en bra och intressant blogg!!

  • Pernilla

   Hej Annika, jag har gjort dessa flusher på morgonen direkt när jag har vaknat. Men det ska även fungera ifall man gör de på kvällen står det i boken, dock har jag som sagt vad inte testat. Kan det vara så att du har saltbrist och att kroppen tar upp allt salt. Jag har inget bra tips mer än att testa igen och gör det på eftermiddagen, för att se ifall det fungerar bättre. Dock viktigt att göra det god tid innan du äter pga bikarbonatet.

   Tack snälla för att du gillar bloggen, jag blir så himla glad 🙂
   Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.