Bloggmiddag, sushirulle & Chokladpudding

Äntligen kom den dagen jag har väntat på, bloggmiddag hemma hos mig med tjejerna. Vi kallar det klockan 6 hos mig istället för Halv 8 hos mig. 🙂

Vilka är då tjejerna tänker ni? eller känner ni igen dom?

Det är Emelie som driver bloggen Under My Umbrella, Martina som driver bloggen Next Level Biohacking och Johanna som driver bloggen Enkla Knep. Siranee som driver bloggen Thaimorsan kunde inte vara med då hon just nu befinner sig i Thailand på begravning.

Det var rätt enkelt att komma på vilken varmrätt jag skulle ha, värre var det med förrätt och efterrätt. Det var rätt givet att jag skulle göra varmrätten i min nya Crock-Pot Express så det fick bli en mustig Gulaschsoppa.

Förrätt

Förrätten blev lite svår eftersom Gulaschsoppan är tung så vill man ha något lättare men inget köttigt. Kom att tänka på sushi, varför inte testa att rulla den med Philadelphiaost, enkelt och gott. Finns en uppsjö av recept när man googlade, men kom att tänka på att jag hade löjrom i frysen, likaså avokado. Perfekt! och det blev jättegott. Gjorde även Ketobröd som jag hade under. Du hittar receptet här.

Efterrätt

Efterrätt äter vi aldrig så det fick bli ett gammalt recept som jag gjorde för länge sedan – Chokladpudding typ eller mousse – kärt barn har många namn…. Jag slängde även i lite frusna hallon som fick söta till det lite. Tyvärr är inte efterrätter min starka sida men jag tror att jag fick godkänt på den även om den kanske hade behövt mer sötning.

Spel

Medan jag fixade med efterrätten fick tjejerna spela lite Ubongo spel, man ska under tid få ihop ett pussel. Rätt svårt om man inte är van med den typen av problemlösning.  hahaha

Vi avslutade kvällen med att spela Draw, ett vuxenspel där man ska försöka förklara ord genom att rita så som mansgris, energitjuv, översittare, vinterkräksjukan och mer ord som jag inte ska nämna här. Jätteroligt med svårt. Emelie hade köpt det till mig, hon gissade att jag inte hade den typen av spel hemma – kan säga att hon gissade rätt 😛

Tror att klockan var efter midnatt när jag följde de ner till Lindome Station, där de tog pendeltåget in till Göteborg.

Tidigare bloggmiddagar, Emelie var först ut och sist var vi hos Martina.

Här kommer lite recept över de vi har ätit, lite bilder men längst ner har du en film som jag har gjort över kvällen!

Sushirulle

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 10 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 300 gram Kallrökt Lax, skivad
 • 150 gram Philadelphiaost
 • 2 msk Schalottenlök, hackad
 • 75 gram Löjrom
 • 1 dl Frusen avokado, bitar

Instruktioner
 

 • Plastfolie lägger du över en skärbräda, så att du kan lägga den kallrökta laxen omlott så att du får en stor kvadrat.
 • Sedan vispar du samman Philadelphiaost, finhackad schalottenlök och löjrom. Som du sedan breder ut över den kallrökta laxen.
 • Toppa sedan med lite frusen avokado.
 • Rulla redan ihop din laxrulle med hjälp av platsfolie och lägg in i frysen.
 • När det är ca 1,5 timme kvar tills ni ska äta den tar du ut den ur frysen så att den hinner tina.
 • Skiva upp och lägg på en bit bröd, lite ruccola och toppa med laxbitarna.
 • Smaklig måltid!
Keto/LCHF Efterrätter

Chokladpudding

Så otroligt god!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Dessert
Portioner 4 små
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Stavmixer

Ingredienser
  

 • 1 mogen avokado
 • 0,5 dl kakao
 • 0,5 dl grädde eller kokosgrädde
 • 1 krm vaniljpulver
 • 2 msk honung , kan uteslutas om så önskas

Instruktioner
 

 • Mixa samman allt med din mixer.
 • Klart att servera
Martina, Emelie, jag och Johanna. Foto: Emelie
Johanna
Emelie och Martina är fokuserade på att få ihop figuren
Johanna försöker rita ett ord som Emelie ska gissa.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.