Biohackingens ABC

Igår, söndag, hade Martina Johansson en föreläsning om Biohackingens ABC här i Göteborg.

Vi var 75 st nyfikna som samlades vid järntorget, Heurlins Plats för att lyssna på Martina när hon berättade om att biohackingens ABC.

Mycket hade jag redan koll på men det är alltid intressant att lyssna på Martina. Man snappar alltid upp något nytt eller något intressant som man sedan börjar grotta ner sig i.

Mitt motto – Att mäta är att veta!

Det jag tar med mig från föreläsningen är att fortsätta mitt arbete på mig själv. Att dokumentera, reflektera och att fortsätta mäta mina värden. Jag tänker på mitt blodsocker och blodketoner, men även de tester jag gör årligen hos Werlabs. Här kan du läsa om min senaste hälsokontroll.

Dokumenterar du din utveckling gällande din kost och hälsa?

Du som följt mig ett tag vet att jag dagligen reflekterar över min kropp, min hälsa och vilka värden jag har. Idag skriver jag i en kalender, där jag noterar vad jag ätit, tränat, vilket blodsocker och blodketoner jag har fastande. Hur jag har sovit, hur det känns i kroppen.

Det är om inte annat regel nr 1 för en biohackare, att bli expert på sig själv, notera ned och reflektera allt.

Jag agerade lite fotograf åt Martina också, så jag fick äntligen leka med min systemkamera. Jag upptäckte att det är alldeles för sällan man leker med den, men jösses vilka klara bilder det blir. Ska nog låta den stå framme så att man kan ta bilder med den istället för mobilen.

2 kommentarer

  • Hanna - Hälsa och träningsglädje

    Den föreläsningen hade jag så gärna velat gå på. Hoppas på att jag vid nästa tillfälle har möjlighet att komma. Men jag tänkte på bilden om stress, fasta och keto står med. Fasta vet jag ju kan vara stressande för vissa men räknas även keto in där?

    • Pernilla

      Hej Hanna, ja tror att Martina pratade om just att vissa kroppar reagerade olika på just Keto och i vissa fall kunde det stressa kroppen. Om jag inte minns helt fel, sprang runt med kameran så jag lyssnade med halvt öra ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.