Stabilt Blodsocker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

De senaste veckorna har jag testat att ta tillskott L-Glutamin och märkt en skillnad i mitt blodsocker.

Mitt blodsocker har åkt lite upp och ner trots bra kosthållning och jag har inte riktigt förstått varför den gör så. Kan bero på att jag är känslig för just glukos eftersom det finns diabetes i släkten eller insulin resistent. Har sjukt lätt att gå upp i vikt. Känner du igen dig?

Anledningen till att jag började ta tillskott av L-Glutamin från början var rent träningsmässigt. Glutamin är en aminosyra som är vanlig i kroppen och hjälper musklernas återhämtning efter träning.

När jag läste på mer så upptäckte jag flera fördelar, så som att sötsuget minskar, rensar bort negativa bakterier i tarmarna och ökar produktionen av vita blodkroppar som gör att ditt immunförsvar förbättras.

Stabilt Blodsocker

Det jag verkligen har märkt på mig själv är att min blodsocker har blivit sjukt stabilt. Fastesockret på morgonen är nere på 3,5 – 4,2 mmol/l och där har jag inte legat tidigare förutom när jag fastar mer än 24 h.

L-Glutamin kommer jag inte sluta att äta/dricka. Jag blandar ut 1,5 tsk av pulvret i ett glas med vatten varje morgon, efter träning och till kvällen då jag tar min magnesium.

Väldigt intressant!

Har du testat L-Glutamin? om ja, vilken effekt har du fått?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.