Bikepark Les Arcs

Bikepark Les Arcs

Alltså wow måste jag säga, Les Arcs bikepark har riktigt grymma MTB leder. Vi hann bara köra en bråkdel av alla leder som finns där, så det bästa är att vi måste komma tillbaka.

När man kommer ut i Europa och köra bikepark som Les Arcs så är lederna så mycket längre än hemma i Sverige. Det tar upp till 20 minuter innan man är nere vid liften igen. Så du hinner ungefär 2 åk på en timme. Riktigt nice! Skillnad mot Vallåsen där det tar typ några minuter så är man nere…. hahaha. Jag älskar verkligen att köra bikepark ute i Europa.

Les Arcs är tre skidområden och alla har bikepark, så liftkorten gäller på alla tre ställen. Vi passade på att skråa bort till de andra två liftsystemen. Alla bikepark har en blandning av både blå, röda och svarta leder. En favorit som var riktigt rolig att köra, var Rock´N Arolles. Det är en röd led som var väldigt stenig, riktigt utmanande eftersom blicken, spårvalet är viktigt. Rock´N Arolles var ca 6-7 km lång och tog nästan 20 minuter att ta sig nedför.

Under vår dag i Les Arcs så hann vi bara med en bråkdel av lederna så jag vill verkligen komma tillbaka. Vi får helt enkelt lägga till Les Arcs bikepark på önskelistan att komma tillbaka till och då vara där några dagar för att hinna köra igenom alla lederna. Vi var där under lågsäsong så priset för liftkort var väldigt bra, deras högsäsong börjar inte förrän i juli månad.

Utsikten var helt magisk på berget, en klar dag så ser man toppen på Mont Blanc. Helt magiskt!

Bikepark Les Arcs
Vallandry lift upp till toppen!
Bikepark Les Arcs
Bikepark Les Arcs
Vincent, Daniel, Charlotte och Anders.
Bikepark Les Arcs
Här ser du Mont Blanc topp!
Bikepark Les Arcs
Här ser du Mont Blanc i bakgrunden
Bikepark Les Arcs
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.