Öresundsbron

Mot nya äventyr med husbilen

Äntligen är vi iväg mot nya äventyr med husbilen. Vårt mål är Frankrike, Méribel där Vincent och Anders ska köra en MTB Enduro tävling. Så himla skönt att komma iväg, se något nytt och uppleva Europa genom vår nya husbil.

Vi rullade från Göteborg redan kl 06:00 för att hinna ner genom Sverige innan midsommar trafiken hemresande kom igång. Vi körde genom Danmark och vidare ner i Tyskland. Det var förvånansvärt lugnt i trafiken förutom kring de stora städerna. Eftersom vi startade vår resa en söndag så slapp vi alla lastbilar, bara stressade tyskar.

Vår först natt övernattade vi strax nedanför Hamburg, då vi hade kört 84 mil. Vi valde en ställplats utanför Camping Imbrock, även kallat Quick Camper. Det kostade 14 € för 24 timmar, inkl el. Det fanns säkert 10-15 platser och den natten vi sov där var vi 5 st husbilar som övernattade där. Lugnt och skönt! Det fanns toalett och dusch, för att få varmvatten behöver du ha med dig 1€ annars får du duscha kallt 😉

Vår andra natt blev i Frankrike, på en liten vingård efter ca 110 mil. Klart värt när vi väl kom fram, helt magiskt. Ägarna kunde knappt någon engelska så vi fick peka och försöka förklara på engelska. Men i slut änden förstod vi varandra, 10 € för el och de visade vart vi kunde koppla in oss. De hade ställplats för minst 4 husbilar på deras baksida. Vi hade även möjlighet till att tömma latrinen, gråvattnet och fylla på färsk vatten. Perfekt!

Idag är det tisdag och vi har äntligen tagit oss till alperna. Just nu befinner vi oss i Les Arcs området, i en liten by som heter Peisey-Vallandry. Peisey-Vallandry, Les Arcs och La Plagne tillsammans har ett väldigt stort skidområde tillsammans. På vintern är det skidor och på sommaren MTB. Vädret idag är inte toppen med det ser ut att bli toppenväder imorgon med strålande solsken. Här finns ingen camping men vi har hittat en ställplats där vi får stå i 24 timmar, dock utan el. Tur att vi har solceller på husbilen 🙂

Som det ser ut idag blir vi här två nätter, så får vi väl flytta husbilen när det har gått 24 timmar 😉

Här kommer lite bilder från vår resa ner hit!
Öresundsbron
Nu lämnar vi Sverige och kör mot Danmark
Camping Imbrock
Här är vi på ställplasen utanför Campingen Imbrock.
Vingård i Frankrike
Vingården i Frankrike, Lucenay. Hur mysigt som helst!
Vingården i Frankrike, Lucenay
Vingården i Frankrike, Lucenay
Vingården i Frankrike, Lucenay
Vinranka
Vingården i Frankrike, Lucenay
Magiskt vackert!
Vallandry
På plats i Vallandry och hänger på balkongen med våra vänner. Daniel visar deras utsikt från mobilen, för idag ser vi det inte.
Vallandry
Vår utsikt när vi går ner till vår husbil och den ställplats vi har för kvällen.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.