Meribel Frankrike

På plats i Meribel

I torsdag kom vi till Meribel, en by som också ligger i franska alperna. Det är här Enduro2 går av stapeln, en MTB tävling som Anders och Vincent ska köra tillsammans.

Då är vi på plats i Meribel, som också är en skidort som ligger i franska alperna precis som Les Arcs. Det tog oss ca 1 timme att köra från Les Arcs till Meribel med husbilen. Det är väldigt intressant med alla serpentinvägar med vår husbil, det går inte fort om man säger som så….

Här i Meribel har vi hyrt ett hus genom Airbnb, ett alphus med fyra våningar och 12 bäddplatser. Vi är 9 personer som bor här tillsammans, Familjen Atthoff som är 4 st, Tony, Jesper och vi tre. Alla har fått ett eget rum med toa och dusch. Helt perfekt! Det är nästan som ett kollektiv, vi lagar mat tillsammans och hänger ihop. Supermysigt!

Igår fredag, har grabbarna fixat med cyklarna. Preppat inför tävlingen som startar på lördag. Det är en enduro tävling i 3 dagar, första dagen kör man 6 specialsträckor med transportstäckor, dag 2 är det 5 specialsträckor och dag 3 är det 3 specialsträckor. De kommer att köra ca 6 mil om dagen så det är långa sträckor.

Anders och Vincent köra denna tävling tillsammans och det är något som Vincent har önskat i många år. Den här tävlingen har han inte fått köra tidigare då man behöver vara 16 år eller de året man fyller 16 år. Jag tror att Vincent är lite nervös, vilket jag förstår. Ingen får träna på specialsträckorna innan utan alla kör i blindo. Så det ska bli spännande att höra första kvällen vad Vincent tyckte.

Meribel är en liten mysigt by, men precis som Les Arcs har allt inte öppnat ännu. Det är lågsäsong men från och med nästa vecka öppnar byn upp igen efter skiddvalan. Vi var ute på promenerad första kvällen och gick förbi en mäklarfirma. Vi tittade på huspriserna – hmm kan säga att det är INTE billigt att köpa hus här. Det var priser från 20 miljoner upp till 60 miljoner…. galet!

Så igår hämtade vi alla ut nummerlapparna, tog ett glas prosecco och handlade sedan mat. Vi kommer att vara här fram till tisdag innan vi rullar vidare mot La Grave för mer äventyr. Under tiden tävlingen går så kommer jag och fru Atthoff att vandra här i Meribel. För den information jag har fått så är hela berget avstängt för andra än de som tävlar.

Meribel Frankrike
Vårt alphus
Meribel Frankrike
Anders in action med att fixa sin MTB
Meribel Frankrike
Här står gänget som ska hämta ut sina nummerlappar!
Meribel Frankrike
Nu är det på riktigt, nummerlappen är hämtad!
Meribel Frankrike
Här kommer starten att gå!
Meribel Frankrike
Kolla utsikten!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.