Biffar med riven halloumi

Under min helg i Tällberg gjorde jag och Linda biffar med riven halloumi en kväll. Trodde inte att det skulle bli så himla populärt, men jag har fått pm både via Instagram och bloggen, så här kommer receptet.

När jag var och handlade inför vår helg i Tällberg köpte jag lite av varje, man kan alltid trolla tänkte jag. Sagt och gjort, precis så gjorde vi i fredags, vi trollade lite och vips så hade vi ett par supergoda biffar.

Vi rev ner ett paket halloumiost i en bunke tillsammans med 500 gram nötfärs, blandade samman och tillsatte salt och peppar. Formade till 5 st stora biffar som vi sedan stekte i rikligt med smör. Till detta serverade vi ugnsbakade grönsaker så som brysselkål, paprika, zucchini, aubergine och lök.

MUMS säger jag bara!

Biffar med riven Halloumi

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 paket Halloumi ost
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Börja med att riva ner halloumi osten i en bunke och därefter tillsätter du nötfärsen.

  2. Blanda tillsammans med salt och peppar så att den rivna osten blandas väl med nötfärsen.

  3. Forma till 5-8 st biffar i lagom storlek, vi gjorde stora så det blev bara 5 st totalt

  4. Stek sedan på lagom värme i rikligt med smör

  5. Gör du de tjockare så kan du steka tills de får en fin yta och sedan lägga in i ugnen på eftervärme så att de blir genomstekta.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.