Biffar med gröna oliver och rödbetsmos

Nu är det dags att ta i tur med ett utav mina mål från förra året, att dra ner på mjölkprodukterna. Så nu i veckan kommer vi att äta mer åt Paleo.

Vi började med ett recept i söndags från Annika Sjöö, Paleo 30 dagar och hennes Olivnötfärsbiffar med rödbetsmos. Som vanligt när jag lagar mat så ändrar jag lite i receptet så att det passar oss.

Men jag fick tummen upp av Anders, vilket var skönt. Vincent fick en mer vanlig biff, dvs utan oliver och rödlök, men med vanligt potatismos. Vi testade rödbetsmos för första gången och blev faktiskt positivt överraskad, var väldigt gott.

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 18 st gröna oliver (enl recept 1 dl gröna oliver)
  • 1/2 rödlök
  • havssalt , svart peppar

Rödbetsmos

  • 6 stora rödbetor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skriva rödbetorna.
  3. Koka i ca 20 minuter, tills de mjuknar.
  4. Blanda nötfärsen med ägget, salt och peppar efter smak. Ta rätt mycket!
  5. Finriv löken och hacka oliverna, blanda sedan ner i färsen.
  6. Forma 8 st biffar som du steker snabbt i stekpannan så att de enbart får en yta.
  7. Lägg sedan de i en ugnssäker form och grädda i ca 10 minuter
  8. Nu bör rödbetorna vara klara, så mixar du de samman till mos.
  9. Smaksätt med havssalt.
  10. Servera en grönsallad/avokado/tomat som tillbehör

Blev du nyfiken på Annikas Sjöö, Paleo 30 dagar, så hittar du den här.

Smaklig måltid

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.