Benbuljong Crock-Pot Express

Att jag inte gjort benbuljong i min Crock-Pot Express tidigare, hur enkelt och gott som helst!

All eloge till Emelie, min PT som nu lärt mig att göra egen benbuljong. Hennes recept hittar du här.

Idag tänkte jag dela med mig hur jag gör, fast då i min Crock-Pot Express. Ni är så väldigt många som har hört av sig och undrat hur jag gör benbuljong just i Crock-Pot Express. Därav mitt inlägg nu, allt för att sprida budskapet om att göra egen benbuljong 🙂

Benbuljong är supergott att dricka på kvällarna eller göra en fasta med. Du boostar dig själv, du får i dig massor med bra näringsämnen som boostar både dig och din tarm. Du får i dig naturlig kollagen, aminosyror och massa annat gott.

Jag både fastar med benbuljong eller druckit det istället för kaffe på eftermiddagarna. Nu när hösten kommer kan jag tänka mig att det blir gott att sätta sig framför kaminen på kvällen och dricka en varm kopp benbuljong.

Detta är något jag kommer att fortsätta att göra eftersom jag tyckte det var enkelt att göra och supergott att dricka.

Benbuljong i Crock-Pot Express

Pernilla Lantz
När du vill boosta din kropp med benbuljong!
5 from 1 vote
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 13 timmar
Total tid 13 timmar 5 minuter
Måltid Dryck, Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 1 Glasburk
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Crock-Pot

Ingredienser
  

 • 1,5 kg Fläsklägg
 • 3 st Lagerblad
 • 10 st Pepparkorn – jag använde både svart/vit peppar
 • 1 tsk Salt
 • 1 liter Vatten

Instruktioner
 

 • Ta fram din Crock-Pot Express och lägg ner fläsklägget i pottan.
 • Häll över 1 liter vatten.
 • Lägg ner lagerblad, pepparkorn och salt.
 • Ställ in din Crock-Pot Express på Meat och ställ in timern på 60 minuter.
 • När den är klar, låter du trycket försvinna av sig själv. Låt den stå i ca 30 minuter, därefter öppnar du din Crock-Pot Express. Kolla först så att trycket har försvunnit.
 • Ta upp köttet och lägg på en tallrik, plocka av allt kött som finns på fläsklägget. Köttet kan du äta och göra något roligt med. En gräddsås eller äta som det är tillsammans med benbuljongen som soppa. Jättegott.
 • Sila nu vätskan och häll tillbaka vätskan i din Crock-Pot Express.
  Jag använder en slev som har små håll i sig för att ta upp allt som ligger löst i vätskan.
 • Lätt nu tillbaka benbitarna i din Crock-Pot Express tillsammans med vätskan.
 • Ställ nu in din Crock-Pot Express på Slowcooking, låg temperatur och 12 timmar. Jag brukar min puttra över natten.
 • När den är klar så häller du upp din benbuljong i glasburkar och ställer in i kylskåpet.
 • Jag dricker ca 2 dl benbuljong, som jag värmer i micron utan att tillsätta vatten. Jag tycker att den är godast så.
  Lycka till med din benbuljong!
Keyword Crock-Pot, Crock-Pot Express

4 kommentarer

  • Pernilla

   Hej Lina, jag har alltid gjort det på tinat kött så jag kan inte riktigt svara på det. Brukar alltid göra det på fläsklägg men vet att andra gör det enbart på benmärg.
   Lycka till och ha en fin dag!
   //Pernilla

 • Pernilla

  5 stars
  Hej

  Tack för receptet. Ska testa i min crockpot turboexpress. Har inte tryckkokat buljong men vill prova. Har gjort på grisfötter och fläskben och den blir som gelé när den kallnat. Blir din också som gelé efter detta receptet?

  Mvh

  Pernilla

  • Pernilla Lantz

   Hej Pernilla, va kul! Ja, benbuljong blir så pga kollagent men så fort du värmer upp det blir det rinnande igen.
   Lycka till imorgon!
   Kram P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.