Är det Keto-rash?

Är det Keto-rash som jag har fått? Eller vad är det jag har fått på magen och under bysten samt på min vad. Röda prickar och på min vad, ett rodnad kring hela vaden.

Det var för lite mindre än för 14 dagar sedan jag upptäckte en morgon att jag hade fått röda prickar på min kropp. Jag hade fått röda prickar strax under bysten samt ner mot magen och mot armhålan. De kliar inte eller så men jag är otroligt nyfiken på vad det kan vara.

Min första tanke var att jag hade fått en allergisk reaktion på något jag hade ätit. Men ju mer jag tänker på det kan det vara Keto rash eller en utrensning som min kropp gör, men då undrar jag från vad?

Det utslaget eller den rodnad jag har på vaden, är som ett band kring min vad, strax nedanför knät. Den är jag lite mer oroad över eftersom det kanske är en ring efter en fästing. Kan dock inte minnas att jag har haft en fästing på mitt ben. Så vaden har jag under bevakning, är det borelia ska denna ring växa och bli större och rödare. Jag tycker att min ”ring” blir mer avmattad så att säga.

Googlar man på Keto-Rash så får jag upp denna bild från DietDoktor.se.

Keto-rash bild från DietDoktor.se

De prickar som jag har sitter precis som på bild nummer 1, dvs kring bysten, ner mot magen och upp mot armhålan. Läser jag texten som står på DietDoktor, så ska dessa utslag klia. De kan klia så mycket att de stör sömnen. Jag känner inget som helst. Det varken kliar eller gör ont på något sätt. Förutom när jag tränar, fast då kliar vaden dvs den ”ring” jag har.

Förra veckan var jag i Branäs med Ellinor, en tjejkompis och givetvis blev det mer kolhydrater än vad jag är van vid. Då trodde jag att dessa utslag skulle försvinna, eftersom jag klassade de som Keto-rash. Så blev inte fallet, därav har jag nu börjat funderat mer på vad det kan vara för reaktion.

Kan det vara en utrensning eftersom jag har börjat dricka Omega-3? Jag började dricka omega-3 för ca 1 månad tillbaka. Kan de påverka min kropp i en utrensningsfas?

Kan det vara en reaktion utifrån att min allergi för att pollen säsongen har börjat?

Eller histaminreaktion?

Ja, som du förstår har jag många frågor. Hamnade hos Martina Johansson, ett inlägg om just Keto-rash där jag bland annat läste kommentarerna från hennes läsare. Det var några liksom jag som hade dessa utslag trots att man åt mer kolhydrater. Där pratade man utifrån att det var en utrensning av Candida svamp och att man kunde påskynda utrensningen genom att äta MSM. Om det stämmer vet jag inte….

Jag tänker att jag härdar ut, eftersom de inte kliar något!

Har du som följer mig upplevt dessa Keto-rash? Dela gärna med dig till oss andra 🙂

Du ser röda prickar precis under bysten, vid sport-BH kanten.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.