Påsk ägg

Vårstädning, regn och påsk!

Utanför mitt köksfönster ser jag en traktor som borstar upp allt grus, vårstädning men tyvärr vräker regnet ner och allt känns väldigt grått och tråkigt. Ändå ser jag framemot påsken som snart står för vår dörr.

Regn, regn och ännu mer regn, jag vill verkligen ha sol och värme nu. Är så himla taggad att städa upp i trädgården nu. Fixa inför vår och sommar. Igår flyttade jag våran ved, ca 1,5 m3 från gräsmatten till bakom vårt garage. Ska bygga ett nytt förråd åt veden till sommaren, den vi har får duga tills vidare. Hittade en liten rulle med papptak från när vi byggde förråd, som jag satt ovan på vedförrådet som vind och vattenskydd.

Har börjat planera mina projekt, som ska byggas eller fixas till sommaren. Första som ska göras är att bygga upp mitt växthus som jag köpte på rea i höstas. Det är ett väggväxthus som jag ska ha på kortsidan av vårt garage. Det som behövs göras innan är att byta panel. Får se ifall vi hinner med det i påsk eller någon helg därefter. Min tjejkompis har satt frön för både gurka, tomat och chili. Har blivit lovad en planta var 🙂

Nu till påsk blir det som ni förstår att fixa med huset. Rätt skönt att få fixat så mycket som möjligt innan semestern börjar för då vill vi njuta av livet och cykla MTB. Det jag behöver göra är att fylla på jord i alla våra land. Ska även börja tänka på belysning i trädgården.

Har du något bra tips på bra trädgårdsbelysning?

Jag kan behöva all input. Vi har en grusgång kring hela huset, här tänker jag att vi ska belysa gången istället för huset. Har hittat dessa Pollare hos Gnosjö Konstsmide. Jag tänker 4 st på framsidan och 5 st på vår baksida där vi har en lavendelhäck. Får fundera mer på det innan jag slår till, är ju rätt dyrt om det inte skulle bli bra!

Här är vår framsida där jag vill ha 4 st Pollare
och 2 st Pollare på vår baksida och ytterligare två på gaveln.

Vi får se hur mycket jag eller vi hinner med i sommar och när pengarna tar slut. Hahahah det är inte billigt med hus vill jag lova. Som jag och maken brukar säga, ett stort svart hål där man öser ner pengar utan slut 🙂

Men det är också otroligt skönt med eget hus. Fixar och greja för sig själv, till sig själv. Lyxigt värre att gå ut i trädgården och bara finna ro.

Ha en fin dag så ska jag planera mera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.