Annorlunda Kycklinggratäng

Äntligen en uppdatering på bloggen och denna gång ett recept på en annorlunda kycklinggratäng. Snabbmat när den är som bäst eller nåt sånt. Passar på att önska er en underbar helg!

Denna vecka har jag verkligen haft fullt upp med jobbet. Så på kvällarna efter träningen har jag varit alldeles för trött för att sätta mig framför datorn. Det märks även på min mat, inget avancerat utan enkla rätter som sköter sig själv i ugnen. Snabbmat typ, om du frågar mig.

Idag tänkte jag bjuda på en annorlunda kycklinggratäng som jag bara trollade ihop. Som vanligt när jag “bara lagar mat”, har jag inte riktigt koll på hur mycket utav allt jag tar. En skvätt! Så enklast är nog att smaka av efter eget tycke.

I tisdags när jag var och handlade hade de grillade kycklingar på erbjudande så jag köpte en. Tänkte att den kan passa bra till en lunch åt mig och Anders. Vi sitter som sagt vad hemma och jobbar båda två. Den grillade kycklingen fick bli middag istället, en annorlunda kycklinggratäng.

Enkelt, snabbt och gott!

Annorlunda Kycklinggratäng

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 1/2 Spetskål huvud
  • 1 st Grillad Kyckling
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2-3 dl Grädde
  • Salt, peppar
  • Tabasco, en skvätt
  • 1/2 msk oregano
  • Riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Plocka kycklingen, behåll så mycket skinn som möjligt

  3. Dela spetskålen och strimla tunt och lägg i botten på en pajform.

    Har du ett väldigt litet huvud så ta hela. Det ska bli ett täcke i botten.

  4. Därefter lägger du den plockade kycklingen ovanpå spetskålen.

  5. Blanda sedan samman creme fraiche, grädde, tabasco, salt, peppar och oregano.

  6. Som du sedan häller över kycklingen och spetskålen.

  7. Därefter strör du över lite riven ost.

  8. In i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på din ugn. Jag hade nog inte mer än 18 minuter.

  9. Smaklig måltid!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.