Änggårdsbergen, MTB och Punka!

I söndags blev det en MTB tur igen i Änggårdsbergen men gissa vad som hände under turen? Jo Kristian, en kompis fick punka. Mitt i skogen och när vi var som längst bort från våra bilar.

I söndags drog jag, Anders och Vincent till Änggårdsbergen. Vi drog dit direkt på morgonen eftersom det är ett populärt MTB område. Det kan vara svårt att få parkering vid Eklanda Grusparkering så vi var där strax innan kl 10.00. Då enbart 5 bilar på parkeringen. Vi hade bokat in en MTB date tillsammans med Kristian och hans son Theo.

Eftersom vädret var helt underbart med MTB turen lika så. Även om det hade varit kallt under natten så blev det 7 plusgrader under dagen då solen tittade fram. Vi cyklade nästan samma MTB tur som vi cyklade helgen innan fast undvek vissa stenhäll partier som låg i skugga. Det blir så himla halt på sten när det är blött och kallt.

När vi var längst bort i Änggårdsbergen upptäckte Kristian helt plötsligt att han hade fått punka! Vad gör man? Går tillbaka hela vägen släppandes på sin cykel…. Som tur är, hade Kristian med sin både slang och pump i sin ryggsäck. Så det var bara att ställa cykeln upp och ner, för att byta slang. Tog inte mer än 5 minuter så var vi på rull igen.

Det blev en härlig MTB tur på 10 km över stock och sten. Blev även en ny led som jag inte cyklat tidigare, med lite nya utmaningar för mig. Den innehöll lite nya drop (hopp) som jag inte riktigt vågade hoppa över, men vill köra leden igen för att öva. Det gäller att köra samma led många gånger så att man blir bekväm med hindren/utmaningarna.

Jag ser verkligen framemot en ny säsong med min Obrea Occam, den är riktig rolig att cykla på. Den tar hindren på ett helt annat sätt än min förra MTB. Ska bli spännande att se den resa vi tillsammans ska göra i sommar!

Ha en fin dag!
Vincent rullar nedför en stenhäll
Fixar punka
Min ögonsten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.