Plåtis

Välkommen Plåtis

Vi har bytt in vår gamla husbil mot en plåtis, så välkommen Plåtis till familjen Lantz. Vi kommer att åka på många äventyr tillsammans. Redan efter vår första resa känns detta så himla bra. Vi gjorde helt rätt som bytte in vår gamla husbil till en plåtis.

Redan efter vår första resa med vår gamla husbil kände vi båda att denna är inte rätt för oss. Vi hade egentligen inget att gå på tidigare, så vi gjorde en chansning. Vi trodde att den gamla husbilen var perfekt för oss men vi upptäckte rätt snabbt att så var inte fallet. När vi åker på våra äventyr så är det smala, kurviga och branta vägar och det klarade inte riktigt den gamla husbilen.

Såld på plåtis

Vår plan var dock inte att byta husbil redan i år utan vänta till våren nästa år. Men plötsligt fanns plåtis bara där. Både jag och Anders kände att det är bara att slå till. Sagt och gjort så köpte vi en plåtis och nu redan efter vårt första äventyr till Lindvallen känns det rätt. Det var en plåtis vi skulle ha köpt från början, fast det visste vi inte då 😉

Det enda kravet vi har fått ändra oss i, är att inte ha våra MTB inne i husbilen. Vi har en bekant som håller på att ta fram en ny lösning med att ha MTB hängandes på skåpdörren istället på ett cykelställ som många husbilar har. Jag återkommer så fort vi har testat det 🙂

Denna plåtis är både lättare och kortare än den gamla vilket är positivt. Badrummet är mindre men vi upptäckte att vi aldrig duschade där ändå, det blev ett förvaringsutrymme. Allt är lite smalare och tajtare. Plåtisen har 4 bäddplatser men gissar att Vincent inte vill hänga med oss längre så det kommer bara vara jag och Anders som åker på äventyr.

Nu ska vi bara ”bo” in oss, för att se vad vi behöver och inte behöver i prylar och smarta lösningar.

Har du en plåtis eller husbil och sitter på smarta lösningar, dela gärna med dig!

Ha en fin dag!

Plåtis
Här står plåtisen uppställd. Markisen står på tork efter helgens regnväder.
Plåtis
Välkomna in!
Plåtis
”köksdelen” – stolarna går att snurra runt samt att man kan svänga ut en till bordsskiva mot passagerarstolen. Man kan även bädda ner bordet så att man kan sova även här.
Plåtis
Här lagar jag mat, kokar kaffe eller något annat trevligt och diskar.
Plåtis
Här har vi den lilla toan där man även kan duscha vilket vi inte kommer att göra.
Plåtis
Här är ”sovrummet”. Vi har valt att lyfta ut den säng som ska vara ovanför eftersom Vincent inte kommer att vara med så himla ofta.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.