4 tips på hur du kan nå dina nyårslöften!

I samarbete med Under Vårt Tak
Nytt år och nya nyårslöften som skålade in det nya året!

Är du som många andra som ger ett nyårslöfte vid tolv-slaget?

Det jag har märkt genom åren som jag har tränat att många börjar det nya året med att ta tag i sin träning och sin kost. Vilket är jättebra! Men oftast går man kanske ut för hårt, tränar som bara den och förkylningen kommer som ett brev på posten.

Varför blir man alltid förkyld när man börjat träna?

Man går ut för hårt och då får ditt immunförsvar en törn, vilket gör att du blir mer mottaglig för just förkylningar eller andra basilusker. Det är kroppens stresshormoner som gör denna sänkning på ditt immunförsvar. Varför inte börja på rätt sätt?

Mitt tips till dig:

  1. Gå ut lugnt, lyssna på din kropp. Alla senor och ligament ska vänja sig vid den träning du gör. Detta gäller all typ av träning, löpning eller styrketräning.
  2. Styrketräning, tänk på vilken muskel du tränar. Detta är för att du inte ska skada dig. Börja med lågvikt, få in tekniken innan du ökar vikterna.
  3. Våga ta hjälp utav en PT eller Löpcoach. Detta för att du inte ska skada dig, får ett program utifrån dina förutsättning. Den bästa investeringen jag gjorde under både 2016 och 2017 var de timmar jag fick tillsammans med min PT Sofi eller Sonja när det gäller min löpteknik. Jag sprang med Sonja både genom mitt jobb och även med samarbetet via Göteborgs Marathon och Solvikingarna.
  4. Kosten, tänk på vad du ger din kropp för bränsle. Ät näringsrik, naturlig mat och inte bara tomma kolhydrater. Anta utmaningen!

Kost

Varför inte starta ditt nya år med att lägga om kosten, få den hjälp och pepp som man kan behöva i början. Paleo30dagar är något jag varmt kan rekommendera, över tusen personer har redan antagit utmaningen. Paleo30dagar finns som Strikt Paleo, Vardagspaleo samt vegetarisk Paleo – Pescetarian.

Tag chansen att pröva Paleo30dagar med min rabattkod PL25 och få 100 sek inkl moms i rabatt. Rabattkoden gäller fram till 4 februari och starten går den 5 februari. Koden skriver du under rubriken Meddelande.

Anta utmaningen redan idag och anmäld dig via länken, Paleo30dagar, glöm ej att uppge rabattkoden PL25.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.