Gluten- och Mjölkfri Grönsakspaj

Nu tar jag ytterligare ett steg mot att bli helt mjölkfri. Men det är lite svårt tycker jag eftersom jag har grädde i kaffet men sakta men säkert är jag på rätt riktning.

Igår gjorde jag en grönsakspaj, måste säga att den var verkligen god. Kokosmjölken smakade inte så pass mycket som jag trodde från början. Fick även tummen upp av Anders och han brukar inte vara så förtjust i kokossmaken.

Denna gången fyllde jag pajformen med en massa grönsaker eftersom jag hade så grymt mycket i kylskåpet efter helgen. Istället för att slänga gamla trötta grönsaker är det bara att hacka ner dom i grova bitar och göra paj helt enkelt 🙂

Gluten- och Mjölkfri Grönsakspaj

Portioner 4

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Fiberex
  • 3 msk Kokosolja
  • 2 krm salt
  • Fyllning

Broccoli, paprika, rödlök, gröna oliver, tomat - det är bara fantasin som sätter stopp

  • Äggstanning
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Kokosmjölk
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Blanda samman pajskalet och låt stå och dra i ca 10 minuter.

  3. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform och låt stå några minuter.

  4. Förgrädda pajformen i ca 5-10 minuter

  5. Ta sedan ut formen och fyll den med de grönsaker du önskar. Glöm ej salt och peppar.

  6. Vispa sedan samman äggstanningen och häll över alla grönsaker. Tänk på att inte toppfylla med äggstanning eftersom den reser sig vid gräddningen.

  7. Grädda sedan i ugnen i ca 25 minuter.

    Fast detta beror lite på hur hög eller låg form du valt, skaka lite på formen så att du ser att äggstanningen har stelnat, annars kör du en stund till.

  8. Servera till något kallskuret, fisk eller en god köttbit. 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.