
Zucchinisallad med ingefära
Förra veckan fick jag ett tips från Viktoria om zucchinisallad eller zucchiniröra som tillbehör till grillad lax.
Då sonen hade beställt köttfärssås blev det lite lätt övertalan 🙂 Grillad regnbågslax med zucchinisallad. Passade perfekt ihop! Tack för ditt tips Viktoria!
Men som vanligt ändrade jag lite 🙂 jag byte ut koriandern mot persilja eftersom jag hade det i min trädgård. Lätt och enkelt att göra. Jag förberedde den på förmiddagen och ställde sedan in den i kylskåpet så att den fick dra till sig lite.
Kan tänka mig att den även passar bra till kyckling eller varför inte ha med den i sommarbuffén!
Zucchinisallad
Ingredienser
- 1 st zucchini
- 1-2 cm färsk ingefära
- olivolja
- salt, peppar
- persilja
Instruktioner
-
Börja med att riv zucchinin och pressa ur vätskan i din hand. Lägg sedan över det i en skål.
-
Riv ingefäran, ca 1-2 cm. Glöm inte att skala den först. Blanda den med zucchinin.
-
Klipp ner persilja, salt och peppar. Rör runt och smaka av.
-
Ställ in i kylskåp så att den får dra sig en stund innan servering.
