Varmrökt lax med gräddstuvad broccoli

Alltså hur gott var inte detta! Varmrökt lax med gräddstuvad broccoli.

Fick lite flashback från när jag var liten och hälsade på min farmor och farfar. Ibland serverade farmor nämligen gräddstuvad potatis med kallskuren lax. Jag minns att jag bara älskade gräddstuvad potatis så varför inte testa det på broccoli.

Blev supergott!

Varmrökt lax med gräddstuvad broccoli

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 2 st Broccolistånd
  • 2-3 dl Grädde
  • 1/2 dl Hackad dill
  • 100 gram Philadelphia ost
  • Salt, peppar
  • 600 gram Varmrökt lax

Instruktioner

  1. Bryt broccolin i mindre bitar. Låt den koka upp under lock i 1 dl vatten och häll sedan av kokvattnet.

  2. Tillsätt grädden och koka i ytterligare några minuter. Blanda ner Philadelphia osten och rör runt så att den smälter ner i grädden.

  3. Blanda ner dill och smaka av med salt och peppar.

  4. Serveras med lax och kanske några citronskivor.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.