Varbergs Kusthotell

Idag är det inte vilken dag som helst, utan det är min mans födelsedag, han fyller nämligen 45 år idag.

Jag hade bokat in oss på Varbergs Kusthotell för att gå på Spa och att bada bastu med havsbad. Redan under decembermånad så bokade jag upp detta genom att prata med Anders chef. Så att han kunde boka upp Anders den dagen, med ett låtsas möte. Hahaha – perfekt!

Så när vi vaknade imorse, så sa jag bara till Anders att idag ska du inte jobba. Vi ska på äventyr, packa din väska med ombyte, duschgrejer och badbyxor. Efter vår frukost drar vi…… hahah snacka att han blev förvånad.

Strax efter klockan 08.00 rullade vi in på parkeringen till Varbergs Kusthotell och jag berättade att vi skulle gå på spa, bada bastu och havsbada. Hans kommentar var; – det kan vi behöva efter denna träningshelg! Helt rätt, tänkte jag 🙂

Vi bokade in oss på en bastusittning med tema Tång. Där satt vi en bra stund i bastun, för att bli riktigt varma och för att skrubba oss med Tång. Därefter gick vi ner till havet och bryggan där vi skulle doppa oss. Det var otroligt strömt där, så vi fick inte släppa räcket.

Gud så kallt men grym känsla efteråt!

Att bada i havet var otroligt kallt, jag nästan hyperventilerade, men en grym känsla efteråt. Anders var ner i havet vid två tillfällen, friskus!

Vi var på spa mellan kl 08-11, den tiden räckte gott och väl. När vi väl hade checkat ut gick vi en promenad kring området och längs havet. Vi hade tur med vädret, solen tittade fram mellan molnen trots att det blåste halv orkan.

Innan vi åkte hem till Göteborg igen åt vi en supergod lunch på hotellet. Ett stort salladsbord med massa gott. De hade även varmrätt – Rödtunga, soppa och ett vegetariskt alternativ. Till Anders förtjusning hade de även ett efterrättsbord, perfekt till han som fyllde år. Själv åt jag två tallrikar med kallskuret och en tallrik med rödtunga, räkor och lite dillmajonnäs från salladsbordet.

Supergott och givetvis åt jag för mycket 🙂

Jag tog inte med mig mobilen in på Spa, eftersom man inte fick det men jag tog lite kort efter vår spa dag!

Badrock, handduk, badtofflor och en nesecsär med produkter från Phytomer
Spa Lounge
Den stora poolen som man ser från Spa Loungen
På väg bort till Kallbadhuset, bastun
Kallbadhus, bastu där vi skrubbade oss med Tång innan vi gick ner till havet
Vår väg ut till havet, kallt men tur att man hade tofflorna
Varbergs Kusthotell
Jag och Anders
Kallskuret, parmaskinka, salami, ägg och räkor, rödkålssallad och blomkålssallad
Rödtunga med räkor, spenat och en ägghalva från salladsbordet tillsammans med dill majonnäsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.