Första uppdateringen i mitt Keto Projekt

Nu har första veckan gått i mitt projekt Keto och vilken härlig respons jag har fått. Ni vill verkligen följa min resa, vilket är jätteroligt!

Min första uppdatering i mitt Keto projekt. Veckan som har varit har gått bra. Tyvärr fick jag ägglossning vilket gjorde att mitt blodsocker steg lite, eller jag tror att det påverkar men vet egentligen inte ifall det gör det. Om inte annat kanske jag får det bekräftat nästa månad när det händer nästa gång.

KETO boken

Jag har köpt mig en liten matdagbok där jag fyller i allt jag äter, tränar, mitt blodsocker, ketoner och fördelningen mellan protein, fett och kolhydrater. På så sätt lär jag mig vad jag kan äta eller inte, dvs hur det gör med mitt blodsocker dagen efteråt. Men framför allt blir det mer tydligt vad jag äter och hur ofta jag äter. Inte för att jag skåp äter men ibland glömmer man bort vad man stoppar i munnen.

Eftersom jag har varit lite off när det gäller träning nu efter Tjejvasan valde jag att ta det lugnt förra veckan. Nu denna vecka kör jag igång som vanligt, dvs med 5 pass i veckan. Så nu denna vecka ska bli intressant att följa. Imorgon, tisdag, ska jag till Stockholm fram och tillbaka över dagen så antagligen blir det fasta fram till lunch. Kommer nämligen att gå upp kl 04:30 för tåget går redan kl 05:49.

KETO

Förra veckans mat så helt okej ut tycker jag. Fördelning protein, fett och kolhydrater var på ett ungefär så jag hade hoppats på. Mjuk startade helt enkelt. Målet är att fördelningen ska vara ca 80% fett, 15% protein och 5% kolhydrater, mellan 1600 – 2000 kcal.

Jag ligger på ett snitt ca 1600 kcal per dag, ungefär 70-80% fett, ca 10-15% protein och 5% kolhydrater. Vissa dagar högre andel protein andra dagar lite lägre med fett. Än märker jag ingen skillnad med varken hunger eller sötsug. Kanske jag känner skillnad denna vecka då jag drar igång mer med min träning.

Ska bli sjukt spännande att se, känna vad som händer. Pricken på i:et är att i eftermiddag ska jag träffa min PT Emelie, får se hur det känns efteråt. Om inte annat växlar jag upp en växel så får vi se vad som händer. Häng med!

Min nya KETO matdagbok
Så här skriver jag ner allt så att det blir enkelt för mig att utvärdera sedan.

2 kommentarer

  • ewasvensson

    Så spännande Pernilla!! Jag drar igång mitt egna lilla projekt idag med att återgå till lchf/keto (därför jag tjatade på dig igår om mätaren) men mer om det på min blogg om en liten stund. Ha en fantastisk dag //Ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.