Träningsläger i Falun

Denna vecka är det Sportlov här i Göteborg, så i helgen körde vi upp Vincent till Falun där farmor och mormor bor. Givetvis tog jag och Anders med oss längdskidorna så att vi kan träna lite på Lugnet. Träningsläger!

Lugnet  är ett sportområde med simhall, motionsspår, längdspår, ishall osv och de har jättefina skidspår, från 3,3 km till 15 km. Förra året när vi var på Lugnet och tränade inför Tjejvasan och Stafettvasan (som Anders körde) så såg vi Måns Zelmerlöw. Tror nog att han ska göra Klassikern i år, men i år såg vi han inte.

Hur gick det i spåret?

Jo, det gick helt okej. Det var – 3 grader ute och halvmulet. I början var det inte så pass mycket folk men när vi körde sista varvet så var det rätt mycket folk som körde. Det var en dam som både jag och Anders blev så sjukt imponerad på. Nu vet jag inte åldern på henne men hon bör ha varit kring 70 år eller mer. Liten nätt dam som skida på utav bara f#n, det gick inte fort men hon åkte snyggt och så himla lätt. 

Själv såg jag nog rätt rolig ut när jag kom farandes. Har nog tappat lite teknik sedan förra året, för jag tappade fästet lite då och då. Inte för att jag hade dåligt med valla utan mer att jag kom inte in i avtrampet så att säga, vet inte vad det kallas. Men som tur är ska vi upp till Hundfjället nästa vecka och då ska det bli mer träning för min del just på längdskidor, inte bara slalom :-).

Men totalt fick jag och Anders ihop nästan 12 km nu i lördags, fick förvånansvärt lätt ändå. Träningsvärken gjorde sig påmind dagen efteråt när vi lämnade Vincent och körde hem. Kunde knappt koppla eller bromsa, gjorde såå ont att lyfta benet. 

Vad göra man då när man kommit hem?

jo, man tar på sig löparkläderna och drar ut på en löptur på 6 km ner till ICA för att handla lite. Visst blir man rastlös av att sitta i en bil i 6 h – ca 50 mil…. skönt var det efteråt inte under löpturen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.