Tränar jag för viktminskning?

För ett tag sedan fick jag denna frågan om jag tränade för viktminskning.

Förr då gjorde jag det och då hade jag en övervikt på ca 20 kg från graviditeten och några trivselkilon som bara en dag var där! Konstigt eller hur?!?

Ska jag svara nu på den frågan och bortse från historiken så nej, nu tränar jag för att jag mår bra av att röra på mig. Älskar nog alla dessa små ”måbra” hormoner som frigörs i kroppen i och med träning. Blir nästan rastlös när jag inte rör på mig.

Nu kanske nästa fråga kommer, hur hinner jag med allt?

För mig och vår familj handlar det om planering!

Vi planerar matsedel och handlar hem all mat för veckan, detta gör vi varje söndag. Allt för att det inte ska bli ett projekt bara för att vi ska laga mat. Tiden finns inte att vi ska behöva tänka ut vad vi ska äta från dag till dag samt handla hem det.

Jag och Anders planera/pratar om vår träning, ifall vi ska iväg på något långpass eller om Ander ska iväg på någon MTB tävling eller bara ut med ”gubbarna”. Allt för att vi båda ska veta vad den andra vill göra träningsmässigt.

tips: Perfekt med en gemensam kalender elektronisk!

Nu är det rätt enkelt för mig att ”bara” knyta på mig löparskorna. Ta en tur kring området eller en tur på 10 minuters ner till gymmet, ett pass tar ca 30-45 minuter att köra igenom kroppen för att sedan springa hem igen. Planering, planering och åter planering.

Men Vincent då?

Nu är det rätt skönt att han är 11 år och kan vara själv rätt många timmar om det skulle vara så. Han kan värma mat själv i micron, bara jag har fixat en matlåda åt honom. När han var yngre så hade jag och Anders träningsdagar som vi hade bestämt sedan tidigare.

Ibland hänger han med på en löptur, allt för att han ska få en positiv upplevelse till rörelse/träning. Idag sitter nog alla barn/ungdomar fast med sina datorer, plattor eller mobiltelefoner precis som Vincent gör ibland. Men vårt mål är att Vincent ska vara med på minst 2 pass som vi springer eller cyklar. Så sist han var med mig så sprang vi 3 km i lugnt tempo. Han var super duktig. Sen har han även MTB träning 2 gånger per vecka som drog igång nu igen efter sommarlovet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.