Powerwalk med Viktväst

I samarbete med Thunder Fitness

Under en tid nu har jag provat att powerwalk med viktväst. Min tanke med en viktväst är att försöka powerwalk med den en till två gånger i veckan. Kan säga att det var rätt jobbigt att powerwalk med viktväst första gången.

Jag startade min lördag med att gå upp och dricka en kopp kaffe. Därefter tog jag på mig kläderna och hängde på mig min viktväst. Jag har läst någonstans att det är bra att gå kortare sträckor i början, tills kroppen vant sig med att bära ytterligare 10 kg.

Den viktväst som jag har är från Thunder Fitness PRO, 10 kg Small. Är du som jag under 178 cm så behöver du inte ha storlek Normal utan Small fungerar klockrent. Visst den är tung, 10 kg väger på lite men den är otroligt smidig att ha på sig.

Det är kardborreband på båda sidorna så du kan spänna den hur hårt eller löst som du vill. De gånger jag har powerwalk med viktväst så har jag enbart haft en underställs tröja och en skaljumper över den och sedan viktvästen. Det räcker gott, kan meddela att man blir väldigt varm i kroppen trotts att man ”bara” går.

Jag valde att gå 3,5 km första gångerna, just för att vänja kroppen med just att gå med viktväst. Det som jag märkte var att man blir trött i hela överkroppen när man går och det är en befrielse när man tar av sig viktvästen. Man känner sig så himla lätt!

Varför ska man då ha en viktväst?

Du kan på ett enkelt sätt öka belastningen och utmaningen när du tränar med en viktväst. Oavsett om du är kille eller tjej kan du snabbare öka din styrka och kondition. Jag ser många på mitt gym som kör Crossfit, använder viktväst under sina träningspass.

Du kan springa med din viktväst eller om du har den på dig när du göra squats, chins eller utfall, det är bara din fantasi som stoppar. Vill du kan du använda den i din vardag genom att använda din viktväst hemma när du lagar mat, städer osv för att få extra träning för din överkropp. Kanske ska testa det nästa gång jag städar 🙂

Varför Thunder Fitness?

När jag kollade upp just viktvästar så tycker jag att många ser ”stora” ut och eftersom vi tjejer är lite mer nätta så ville jag ha en som passar mig och min kropp. Thunder Fitness har nämligen två modeller av 10 kg viktvästen, en normal och en small.

Nu har ni som läsare och följare av min blogg möjligheten att beställa en egen viktväst från Thunder Fitness PRO, 10 kg och få 25% i rabatt om ni uppger PERNILLALANTZ-25 i kassan.

Rabattkoden gäller i 30 dagar från och med idag så passa på!

Thunder Fitness PRO, viktväst 10 kg framifrån.
Thunder Fitness PRO, viktväst 10 kg från baksidan
Girlpower!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.