Tjejvasan 2020, Racerapport

Här kommer min racerapport om Tjejvasan 2020 som jag genomförde i lördags. Tjejvasan är 30 km, från Oxberg till Mora.

Alltså jag vet inte vad jag ska skriva egentligen, mer än fy sjutton vad jobbigt det var!

Förutsättningarna var inte det bästa. Tidigare år som jag har skidat Tjejvasan har varit underbara, toppen väder och perfekta spår. Men 2020 bjuder på utmaningar utav högrang.

Knappt någon snö i huvudtaget kring Oxberg eller Mora. Plusgrader och regnt. Ja, vad ska jag säga, det var en skridskobana med skidspår fyllda med vatten.

Jag har skintec skidor, men kan säga att jag hade fäste i början, typ 10 km. Bakhalt, vatten och obefintliga spår är nog min upplevelse utav Tjejvasan 2020. Tror att jag stakade mig igenom Tjejvasan för glid, det hade jag. Har aldrig stakat så mycket som jag gjorde under Tjejvasan 2020.

Under hela Tjejvasan 2020 hade jag mörka tankar om att bryta. Det var sjukt tufft men blev ändå motiverad att fortsätta. När jag kom halvvägs igenom Tjejvasan 2020 så upptäckte jag att snart är jag hos mina kollegor i Läde. Det motiverade mig att fortsätta.

Väl förbi kollegorna var det ”bara” 9 km kvar till mål. Då går det ju inte att bryta…. Helt plötsligt var det bara 4 km kvar och då är det ”bara” 30 minuter kvar typ.

Så det är tur att man har ett pannben och sjukt envis, så att man fortsätter. Jag vill inte göra mig själv besviken genom att bryta. Jag vill inte göra er besvikna genom att bryta. Och jag är glad att jag genomförde Tjejvasan 2020 trots utmaningarna.

Sammanfattning

Men summa summarum så är jag nöjd med loppet. Jag genomförde Tjejvasan 2020 på 03:47 minuter. Nästan en timme långsammare än förra gången men då var förhållande helt annorlunda.

Här kommer lite bilder på mig, som mina kollegor tog på mig under Tjejvasan 2020.
Vår DHL trailer som finns på plats
Taggad inför start
Jag och min kollega Linda (Marknadsansvarig) blev intervjuade av Vasalopps TV innan start
Redo i startfållan och det har precis börjat regna…. inte kul!
DHL pepp-station i Läde
Jag blir intervjuad av DHL, för spridning internt av Ylva
Äntligen i mål i Mora
Otroligt nöjd över min medalj för Tjejvasan 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.