Racerapport Tjejvasan 2019

Nu är det en vecka sedan jag skida från Oxberg till Mora, Tjejvasan. Det är en sträcka på 30 km i underbar natur. Personbästa!

Just detta året var förutsättningarna helt perfekta nästan om man jämför med förra året då det var nästan -12 grader vid start. I år var det bara några minusgrader och under vägen in till Mora blev det några plusgrader.

Eftersom jag startade i startgrupp 4, så hann inte spåren bli så pass förstörda utan allt gick som på räls. I några utförsbackar kom jag upp i en hastighet på 40 km i timmen. Hej vad det går!

Under loppet blev jag och min kollega Sofie intervjuade utav SVT, vilket var jättekul. Är du nyfiken på hur det ser ut så finns det på SVT Play och under programmet Tjejvasan och ca 1:53 h in i programmet.

Hade vi inte blivit intervjuade hade jag nog haft ännu bättre tid, men men jag gjorde ändå personbästa på 2:53 h vilket jag är jättenöjd med. Eftersom jag åker med Skintec skidor behöver jag bara valla med glid.

På slutet av loppet då vi närmade oss Mora märkte jag att glidet inte fanns där riktigt. Mina skidor högg så att säga och om jag stod på hälen så fick jag bättre glid. Får göra en utvärdering ifall jag behöver byta spann eller inte.

Men summa summarum så är jag supernöjd med Tjejvasan och otroligt glad att jag gjorde PB dock bara med en minut. Kroppen kändes väldigt bra och stark. Hade knappt någon träningsvärk i höftböj eller magen efter all stakning.

Bra tränad helt enkelt! Tack till Emelie min PT som hjälpt mig med träningen, det gav verkligen resultat!

Redan nu i tankarna är jag och nosar på hela sträckan från Sälen till Mora – 90 km. Skulle jag orka det? Kommer min kropp hålla så länge? Fixar jag det? ja många frågor men jag vill nog göra ett försök på Öppet Spår. Vi får se hur jag gör helt enkelt. Om inte annat blir det garanterat Tjejvasan nästa år, så himla trevligt!

Här kommer lite bilder från Tjejvasan,

Tidigt på morgonen, precis innan start
Här står jag i min startfålla
Foto: Anna Johansson – kollega
Jag och min kollega Sofie precis vid start
Min medalj – Tjejvasan 2019

2 kommentarer

  • Emelie Babunovic

    Grymt jobbat!! Och tack för att du nämner mig, även om det är du som gjort grov jobbet och jag får tacka för förtroendet. ♡ nu satsar vi på loppen i vår/sommar.
    Men ABSOLUT vasan nästa år!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.