Stark genom klimakteriet

Tips på 2 böcker om klimakteriet

I samarbete med Adlibris

Idag tänkte jag ge er tips på 2 böcker om klimakteriet som Monika Björn har skrivit. För dig som söker bra information om just klimakteriet hur man kommer igenom stark. Hur du tacklar sömnen, träningen och alla vallningar som flödar genom kroppen. Kunskap är makt eller vad säger du?

När jag började skriva om klimakteriet här på bloggen och Instagram fick jag väldigt många tips utav er följare. Två tips som jag fixade direkt var nämligen att beställa två böcker om klimakteriet. Otroligt intressant och spännande att läsa dessa två böcker. Just lite eftersom jag själv är precis i början på min resa genom klimakteriet. Förklimakteriet som det heter så vackert.

Den första boken har jag skrivit om tidigare och det är Stark genom klimakteriet med Monika Björn. Som det står i boken, menopausen är starten på något nytt. Det måste jag verkligen hålla med om, detta är något nytt som jag inte varit med om tidigare. Vad jag förstår på min egna mamma så var det inte så jobbigt och vid 52 år ålder var hon igenom det. Jag får helt enkelt hålla tummarna att även jag får det lindrigt.

Stark genom klimakteriet skrev Monika Björn själv när hon var i början av sin menopause, förklimakteriet. I boken får du praktiska tips och råd på hur du går stark genom klimakteriet. Hur du ska träna och framför allt vad avslappning kan göra för dig. Något som jag tidigare har tagit till mig är att styrketräna tungt. Bara för att vi blir äldre ska vi inte sluta träna utan fortsätta träna styrketräning för att bibehålla vår muskelmassa.

Den andra boken som hon skrev är Stark 50+ och den är lika bra, om inte bättre. I den här boken har Monika kommit längre i sin resa genom klimakteriet. Här lyfter hon fram ännu mer vikten av att träna, sömnen och återhämtningen. Att lugna kroppen och att våga be om hjälp. Du får konkret hjälp med vad du kan göra för att öka just ditt välmående. Jag är inte riktigt där än men boken är riktigt bra skriven och det tog mig inte många dagar innan jag läst ut den.

Som jag skrivit tidigare är kunskap makt. Jag gillar verkligen den här böckerna och jag har redan gulmarkerat text som jag vill komma ihåg eller tycker är viktiga. Är jag ensam som gör så eller är vi flera?

Just nu har Aldibris erbjudande på dessa böcker, så jag säger passa på att handla de ifall du är i förklimakteriet som jag!

Tips om 2 böcker om klimakteriet
Min bästa plats i huset, min fåtölj och en intressant bok!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.