Testade nötbog i min crock-pot

Hej,
För er som följer mig via Instagram, Pelantz, så såg ni att jag testade att göra nötbog i Crock-poten i helgen. För er som inte vet vad bog är så är det en stor muskel som sitter mellan skulderbladet och frambenet. Det är ett rätt magert kött och passar bra till grytor, stek eller grytstek. Anledningen till jag testade bog är att jag hade hört att det skulle passa särskilt bra till långkok och ville testa den i min Crock-Pot. Kan säga att jag blev inte besviken!
Jag köpte köttet hos Gödebergsgårdsbutik i Lindome, vi köper allt kött och ägg där. Som tur var hade de en jättefin bit kvar i lördags när jag var där och handlade på mig en massa gott. Det blev 2 kg nötfärs, rostbiff, ca 600 g högrevsgrytbitar, 2 st stora kamben, 2 kg bacon, 4 flak ägg, rotselleri, morötter och bogbiten. Så nu är frysen fylld igen, underbart!

Nu när jag laddar min Crock-Pot så går jag inte längre efter något speciellt recept utan har upptäckt att vissa kryddor och grönsaker bara blir helt perfekt ihop.

Receptet hittar du längre ner på sidan.

Jag gjorde även en vanlig gräddsås vid sidan om, Vincent vill inte att jag blandar kött och sås utan han vill se vad/hur maten ser ut. Vincent fick potatis till och vi andra åt på en spenatbädd. Älskar spenat!

Gryta på Nötbog

Gryta på Nötbog

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Total tid 6 timmar 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Crock-Pot

Ingredienser
  

 • 700 gram Nötbog
 • 1 st rotselleri
 • 4 st stora morötter
 • 3 st Vitlöksklyftor
 • 2 st gul lök
 • 1 ask körsbärstomater
 • 3 msk 3 msk oxfond
 • 3 msk tamarisoja
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • 16 droppar worcestershiresås
 • 1 dl vatten
 • salt, peppar, timjan

Instruktioner
 

 • Skala och dela rotsellerin i stavar och lägg ner i crock-poten.
 • Skala och slanta grovt morötterna och lägg ner i crock-poten.
 • Lägg ner skalade hela vitlöksklyftor, lägg ner i crock-poten
 • Skala och dela den gula löken, lägg ner i crock-poten.
 • Häll sedan ner alla kryddor, tar i rejält med salt och peppar.
 • Lägg sedan köttbiten överst och strö över lite mer salt och peppar.
 • Lägg sedan körsbärstomaterna bredvid och lägg på locket.
 • Ställ in på Lågtemperatur och önskad antal timmar, jag hade 7 timmar.
Keyword Crock-Pot
20161023_093604
20161023172744_img_1107
20161023172755_img_1109
Smaklig måltid!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.